Notícia de seguiment

Enllaç a la notícia del butlletí 13

Enllaç a la notícia del butlletí 16

Difusió del projecte LIFE MIGRATOEBRE

El projecte LIFE MIGRATOEBRE torna a ser present en aquest butlletí amb motiu de l’exposició “MIGRATOEBRE. Per un riu ple de vida”, que es pot visitar actualment a Sant Carles de la Ràpita i que està produïda pel Museu de les Terres de l’Ebre per encàrrec del socis promotors del projecte: el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’IDECE, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, la Fundació Catalunya la Pedrera, l’IRTA i el Museu del Ter. La mostra dona a conèixer a la societat el projecte MIGRATOEBRE, finançat en el marc del programa LIFE de la Unió Europea, i les seves actuacions dirigides a millorar la qualitat del medi, a eliminar les barreres fluvials i a recuperar les poblacions de peixos migradors de l’Ebre. Al mateix temps, l’exposició també difon el context històric i ecològic del tram final del riu Ebre i les espècies de peixos que hi viuen, incidint especialment en l’esturió, la saboga, la llampresa i l’anguila.

La supervivència a l’Ebre d’espècies tan emblemàtiques i valuoses a escala mundial com l’esturió o la llampresa, dos fòssils vivents; l’anguila, una criatura que per reproduir-se creua l’Atlàntic en un viatge transoceànic, o la saboga, sens dubte el peix més popular a les Terres de l’Ebre durant segles, esdevé un projecte de futur. En el marc de la recuperació del riu l’Ebre com un símbol d’identitat i de diversitat mediambiental del nostre territori, depèn de les actuals generacions que puguem mantenir aquestes quatre espècies en un nou context orientat per un model de desenvolupament sostenible que hauria de preservar, com un dels eixos estratègics, un riu ple de vida (natural, cultural, de lleure...).

L’exposició inclou texts, fotografies, il·lustracions de gran format i maquetes, que es complementen amb un audiovisual amb imatges aèries i subaquàtiques del tram final del riu Ebre comprès entre Riba-roja d’Ebre i la desembocadura. Un cop finalitzada a Amposta, Tortosa, Flix i Mora d’Ebre, l’exposició es mostra ara al Museu de la Mar de l’Ebre a Sant Carles de la Ràpita.  Al llarg del 2017 també es podrà visitar a altres municipis de les Terres de l’Ebre com Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, Ascó, Xerta i Riba-roja d’Ebre. Aquesta exposició, amb les accions de difusió i participació que l’acompanyen, vol contribuir a donar a conèixer i fer possible aquest projecte col·lectiu, que compta amb el suport de la Unió Europea i del Govern de la Generalitat de Catalunya. L’exposició es podrà visitar al Museu de la Mar de l’Ebre del 19 de maig fins al 25 de juny de 2017. Horari: De dimecres a diumenge de 11.00 a 13.00 h i de 17.30 a 20.30h


Exposició


Redactat de la notícia

Redactat per: IDECE

Per saber-ne més: Maite Porta


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/05/17
Acceptat a 01/05/17
Presentat el 01/05/17

Volum Notícies, 2017
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Planificació de la biodiversitat i del patrimoni natural

Tendències de la biodiversitat a Catalunya

Nous objectes de conservació

Eixos instrumentals

Transferència

Mecanismes de transferència del coneixement de la recerca i la innovació

Localització

Puntuació document

0

Visites 66
Recomanacions 0

Compartiu aquest document