#2019


Període: gener 2018 – desembre 2019Direcció de projecte: Direcció de Transports i Mobilitat (ATM)

Descripció

Disseny i implementació d'una capa de presentació que permet embolcallar el Secure Access Module, que és la peça que garanteix la seguretat de les transaccions entre les targetes de transport i els terminals de validació/compra.

Draft Gil Riba 189906722-image1-c.jpeg

Aquesta capa de programari permet que els proveïdors de xips i aquells que desenvolupin sobre els terminals de compra i validació puguin fer desenvolupaments en genèric, ja que aquesta capa "virtual" fa genèriques les funcions d'interacció amb la Secure Access Module.


Objectiu

Independitzar els terminals dels xips i ,per tant, de les seves millores (upgrades) que fins ara han condicionat en ambdues parts l'evolució perquè calia tenir uns terminals dedicats a un únic tipus de xip.

Amb aquest embolcall, el SAM (Secure Access Module) té el control de la Administració, és independent de xip i de les terminals. Per tant, els terminals poden entendre diferents tecnologies de xips i de diferents proveïdors de tecnologies de xips els quals també poden fer millores sabent que els terminals, si les millores compleixen el Programa de conformitat i acceptació, estaran habilitades per entendre aquestes millores.

Tenint en compte que són transaccions dineràries, la tecnologia emprada per al xifrat de les operacions és similar al que fan als bancs, amb la diferència que els algoritmes d'encriptació són referents internacionals i es podran adaptar a les evolucions que s'estableixin a escala internacional.

Actuacions 2019

Les activitats d’aquesta fitxa estan relacionades amb les altres quatre que tenen a veure amb la T_Mobilitat, ja que tot s’ha desenvolupat en el 2019 sota els mateixos conceptes.

I en concret han estat:

1. Motor Cloud de gestió de les operatives dinàmiques de recàrrega.
2. CHSM on s’emmagatzemaran i gestionaran les claus de seguretat i permetrà la generació de registres segurs.
3. Disseny i definició de l’App Near Field Communication (NFC) mòbil per a dispositius Android 4.4 o superior. Això inclou com a codi encastat:
  1. Lectura i escriptura NFC
  2. Dades d’operació de l’Aplicació de Transport (ATIu)
  3. Accés al Motor Cloud
  4. Accés al CHSM

Per saber-ne més

Responsable:Carme Fàbregas

Back to Top

Informació del document

Publicat a 09/11/20
Presentat el 09/11/20

Volum Autoritat del Transport Metropolità, 2020
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Mobilitat de passatgers

Tarifació integrada dels serveis

Orientació a l'usuari

Intermodalitat

Localització

Puntuació document

0

Visites 2
Recomanacions 0

Paraules clau