Projecte ENTITLE

L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) coordina el projecte ENTITLE amb la col·laboració de 8 universitats, 2 ONG i 1 PIME. El projecte està finançat pel 7è Programa marc de la Unió Europea, dins del programa PEOPLE-Marie Curie Initial Training Networks, està dotat amb més de 3.500.000 euros i té una durada de 4 anys.

L’objectiu d’ENTITLE és capacitar 18 investigadors (predoctorals i postdoctorals), provinents de diverses disciplines, en ecologia política, les arrels de la qual radiquen en els conflictes socials derivats de  l’accés i l’ús dels recursos ambientals. Els problemes ambientals són en essència problemes polítics que generen discussió en relació amb les diverses alternatives de futur. L’ecologia política critica les explicacions apolítiques dels problemes ambientals i busca tornar a donar la dimensió política al debat social entorn les respostes als problemes ambientals.

La recerca que duran a terme aquests 18 investigadors té com a objectiu incidir en l’actuació i la política pública, contribuint progressivament al canvi social. Els resultats dels treballs es publicaran com a accions o informes dirigits a les organitzacions de les societats civils i als actors polítics.

El projecte ENTITLE està ja plenament operatiu i és consultable a través del web del projecte a més de la informació sobre els seminaris i cursos que s'hi organitzaran en els propers anys.

Algunes de les properes propostes són la presentació del documental Toxic Amazon de Felipe Milanez al Palau Alòs (Sant Pere més Baix, 55, Barcelona) el 5 de juny a les 19.30 hores i la conferència "Critical physical geography: an application on river restoration", a càrrec de la doctora Rebecca Lave, de la Indiana University a les instal·lacions de l'ICTA, (sala de Graus de la Facultat de Ciències de la UAB) el mateix dia a les 14.30 hores.

Durant el mes de juliol, entre els dies 6 i 14, es durà a terme la primera escola d'estiu de la xarxa a Syros, Grècia, sota el títol Commons, Conflicts and Disasters i inclourà el col·loqui públic Ecology in Times of Crisis, amb la participació del professor Joan Martínez Alier i la professora Stefania Barca, de la Universidade de Coimbra, Portugal.

Els cursos de formació i les escoles d'estiu són activitats obertes només als membres de la xarxa, però tot el material serà accessible de manera gratuïta al web del projecte després de realitzar les activitats.

 

imatge_1


Autors

Redactat per: Marga Torre i Montserrat Farriol

Per saber-ne més: Montserrat Farriol


Back to Top

Informació del document

Publicat a 26/07/13
Acceptat a 26/07/13
Presentat el 26/07/13

Volum Notícies, 2013
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Localització

Puntuació document

0

Visites 33
Recomanacions 0

Compartiu aquest document