Destaquem

AL-TOPNota de la Generalitat de CatalunyaNota de la Universitat Politècnica de Catalunya

Projecte DECIVEL

DECIVEL té com a objectiu construir un producte precomercial per a la determinació cinemàtica de vies, conjuntament amb l’empresa AL-TOP de Barcelona. Aquest producte integrarà un carret comercial de mesura de geometria de via (ferroviària), amb un sistema avançat de determinació de la trajectòria, basat en sistemes de navegació inercials i per satèl·lit (INS/GNSS). El sistema integrarà la tecnologia més recent en l’àmbit de les unitats de mesura inercials (IMU) miniaturitzades, receptors GNSS de fase multiconstel·lació i multifreqüència  i altres resultats de recerca de l’Institut de Geomàtica (IG).

El nou sistema inclourà, per una banda, una modificació del carret actual d’Al-TOP per acollir DECIVEL. Per l’altra, DECIVEL inclou una evolució del prototip experimental d’adquisició i sincronització de dades de l’IG, mTAG, i del programari NAVEGA, també de l’IG, per a la determinació de temps-posició-velocitat-actitud INS/GNSS en temps real i en postprocés. El concepte de DECIVEL ha estat validat en un projecte anterior GeoTRAM, cofinançat pel Ministeri de Ciència i Innovació d’Espanya. Des del punt de vista de la tecnologia, DECIVEL és un projecte de desenvolupament de baix risc.

El dispositiu resultant serà un sistema de mesura i determinació cinemàtica de geometria de vies d’alta precisió que millorarà de forma important la productivitat dels procediments de mesura topogràfica substituint els actuals: estàtics, cars i lents, per uns altres: cinemàtics, d’elevada precisió i més ràpids i eficients.

Aquest procediment acurat i de baix cost, introduït per DECIVEL, contribuirà a la seguretat i la qualitat del transport ferroviari.

DECIVEL té el potencial de ser exportat al mercat mundial mitjançant la xarxa de distribució de l’empresa Al-TOP.

El projecte ha estat acceptat i rep el suport del nou programa PROVA'T de la Generalitat de Catalunya per a l’estímul de la transferència de tecnologia als centres de recerca de Catalunya (CERCA). El programa i, per tant, el projecte DECIVEL, compta amb el finançament del Fons europeu de desenvolupament (FEDER).


Context


Dispositiu


Autors

Redactat per: Marga Torre i Laura Casaus

Per saber-ne més:Laura Casaus


Back to Top

Informació del document

Publicat a 04/05/12
Acceptat a 04/05/12
Presentat el 04/05/12

Volum Notícies, 2012
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Serveis basats en la localització

Observació i mesura territorial

Localització

Puntuació document

0

Visites 49
Recomanacions 0

Compartiu aquest document