Destaquem
Projecte TRAILS

#2019

Període: gener 2018 - maig 2020

 

Altres participants:

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Consell General de Cambres de Catalunya, la regió d’Occitània, la plataforma multimodal MP², Pyrennées Méditerranée Invest, Saint Charles international, Eurosud Team, l’FNTR dels Pirineus orientals, el Clúster Railgrup, l'Agència Acció, el Port de Barcelona, l'empresa PSCCT, operador de la terminal de transport combinat ferrocarril / carretera de Perpinyà, i la Cambra Regional de Comerç i Indústria d'Occitània.

 

Descripció

Torre 2019be-image1.jpeg


CIMALSA lidera un projecte per promoure i fomentar l'ús del transport ferroviari i la intermodalitat en el transport transfronterer de mercaderies entre França i Catalunya, a la banda del Mediterrani, millorant l'oferta i el nombre de connexions en aquesta àrea.

La iniciativa, que al febrer del 2018 va celebrar la reunió de llançament, porta per nom Transnational Intermodal Links Towards Sustainability (TRAILS) i contribuirà a la reducció de les emissions de CO2, a desembussar el trànsit i a augmentar la competitivitat de les empreses en tots dos territoris.

Amb aquesta col·laboració, situada dins de l'activitat del Comitè de Serveis Multimodals Català, es dona continuïtat operativa als projectes europeus iFreight-Med i CLYMA.

 

Objectiu

Els seus objectius se centren en el llançament de nous serveis multimodals transfronterers, en la definició d'una estratègia comuna per al desenvolupament d'infraestructures de logística entre la regió de Catalunya i la regió d'Occitània, en l'establiment d'una organització que afavoreixi el transport multimodal i en la creació d'una finestreta única digital, que reunirà tota l'oferta multimodal d'aquests dos territoris.

En concret, també és proposa el llançament de dos nous enllaços transnacionals de mercaderies i programa de formació en multimodalitat.

També s’hi preveuen accions de formació en multimodalitat i suport a la innovació, com ara un pla d'assessorament individualitzat als carregadors per calcular l'estalvi potencial en costos operatius, CO2 o assistència per al lastmile delivery. Aquestes accions s’enfoquen cap a sensibilitzar i encoratjar els carregadors, empreses i transportistes dels respectius territoris perquè utilitzin més les opcions de distribució multimodals i, particularment, el ferrocarril.

Torre 2019be-image2.jpeg


Durant el 2019

Recolzament al nou servei Perpignan – Saarbrucken.

Redacció i publicació del primer Observatori de costos del transport de mercaderies per ferrocarril (Espanya – França).

Disseny del document de control i carta de port CIM digitals (DTES).

Estudi del contenidor Adiabàtic amb participació d'Eurecat i Railgroup.

Acord de col·laboració CIMALSA – FERRMED en el "Study of traffic and modal shift optimisation. Main corridors of the UE Core Network".

Gràcies a CIMALSA es realitza la col·laboració entre l'Oficina tècnica del Corredor Mediterrani i la Regió d'Occitània per tal que el SIG del corredor mediterrani, que ha desenvolupat el MIFO, inclogui la part d'Occitània amb totes les dades (Infraestructura, ambientals, externalitats, etc.)

Participació en fires: SIL (Barcelona), MEDFEL (Perpignan) STIL (París) Transport Logístic (Munich).

També s'ha previst allargar el projecte fins a l'1 de maig de 2021, fet que permet treballar millor als projectes privats seleccionats (a part d'altres temes secundaris).

Per saber-ne més

Responsable: Simó Batlle

Back to Top

Informació del document

Publicat a 14/11/20
Presentat el 14/11/20

Volum CIMALSA, 2020
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Puntuació document

0

Visites 5
Recomanacions 0