Novetats
Els resultats es mostren ara de forma més senzilla, des del començament surt un mapa amb les diferents possibilitats de transport i una gràfica, les possibilitats s’endrecen segons el temps d’arribada. Aquesta és una de les principals novetats: la representació visual dels resultats. El viatger o la viatgera pot comparar ràpidament els itineraris alternatius i escollir-ne el que més l’interessa ja que, de cada opció de transport, en surt la descripció detallada de l’itinerari, els horaris, el temps de durada del trajecte i els estalvis ambientals associats. Quan un dels modes és un bus a la demanda, es mostra un símbol d’exclamació en què s’informa que s’ha de concertar prèviament i en mostra el detall.
Unes altres millores importants introduïdes són la possibilitat de poder guardar els itineraris més freqüents de l’usuari amb l’opció “Guarda els preferits”, compartir-los en xarxes socials (Facebook, Twitter i Google+) o el servei d’autocompletar en fer les cerques.
El “Mou-te” es pot consultar tant en entorn web (mou-te.gencat.cat) com en entorn mòbil (gencat.mobi/moute). Es pot utilitzar per a qualsevol desplaçament dins de Barcelona, la Regió Metropolitana de Barcelona i la resta de Catalunya, ja que inclou tota l’oferta de transport públic de Catalunya: autobusos interurbans de la Generalitat de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Tramvia, Rodalies de Catalunya, autobusos de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, , autobusos i Metro de TMB, i els serveis de bus urbà de les principals ciutats de Catalunya (Tarragona, Lleida, Girona, Terrassa, Sabadell, Vic, Mataró, etc).
Des de la seva creació, aleshores com a router “Mou-te” ha incorporat millores contínuament. Així doncs, durant el 2013 es va incrementat la periodicitat de les càrregues necessàries per al bon funcionament del router. Durant el 2014 s’han gestionat un total de 201 càrregues periòdiques de dades del Mou-te, amb les freqüències necessàries per tal de garantir la total fiabilitat de les dades de mobilitat que es posen a disposició de la ciutadania i que són: d’una setmana per a les dades de TMB (Bus i Metro) i els autobusos de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, de quinze dies per als autobusos interurbans gestionats per la Direcció General de Transports i Mobilitat, de tres mesos per als autobusos urbans, de 4 mesos per als trens de Rodalies i Mitjana Distància i de 6 mesos per les dades de TRAM, FGC i dels trens de llarga distància.
El nombre de visites al Mou-te ha arribat a un total de 408.058 de gener a desembre de 2014, comparades amb les 382.826 de l’any anterior.
També, mitjançant la bústia de la web del Mou-te, les persones usuàries poden enviar consultes, queixes o suggeriments. Durant l’any 2014 hi ha hagut un total de 61 entrades rebudes a la bústia de consultes, queixes i suggeriments de persones usuàries del Mou-te, de les quals s’ha enviat resposta a totes, i un total de més de 35 ajuntaments ja tenen incorporat el Mou-te al seu web municipal, per tal d’ampliar i millorar la informació de mobilitat que des de l’Administració pública es posa a disposició de la ciutadania.
Autors
Redactat per: Olga Serra i Montserrat Armengol. Per saber-ne més: Cristina Pou