A finals de gener va tenir lloc la segona reunió del Projecte de cooperació transfronterera RELS (Rénovation Energétique des LogementS), que coordina l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

  Aquesta reunió va tenir una durada de 3 dies (24, 25 i 26 de gener) i va incloure la reunió de coordinació del projecte on es varen tractar temes de gestió interna a la Jornada Tècnica sobre la Promoció de l’Eficiència Energètica en Habitatges a Tunísia (amb 122 participants) així com una formació interna (20 participants) sobre la metodologia de treball que s’aplicarà als projectes pilot RELS de rehabilitació energètica que es va dur a terme a Sfax (Tunísia), Sardenya (Italià), a Barcelona, Sant Quirze del Vallès i Taradell (Catalunya) en el marc del RELS.

  La Jornada Tècnica va constar d’una introducció per part del President de l’empresa SEACNVS (soci amfitrió), representants del Ministeri d’Edificació de Tunísia, representants del Govern i de l’Ajuntament de la ciutat de Sfax, representants de l’Agència Nacional de la Gestió de l’Energia de Tunísia, així com l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Posteriorment, van tenir lloc 4 intervencions tècniques sobre el medi ambient, l’energia i la rehabilitació d’edificis existents. Finalment, va haver un torn obert de paraula amb més d’una desena d’intervencions que varen permetre conèixer la realitat del país pel que fa a la rehabilitació, les energies renovables i els materials d’origen local i de baix impacte ambiental, així com les estratègies plantejades per al desenvolupament del mercat local per a la rehabilitació energètica d’edificis.

Durant els diferents actes d’aquests tres dies van estar presents els mitjans de comunicació locals (televisió, radio i premsa escrita) en el marc dels quals es va fer diferents entrevistes a la coordinadora del projecte (Anna Mestre responsable d’ R+D+I de l’Agència) i als socis amfitrions de l’acte (M. Mohamed Goudier president de l’empresa pública SEACNVS, soci amfitrió de la reunió.

El grau de reflexió observat en els debats sorgits en el marc de la reunió de coordinació així com dels dos seminaris (intern i extern) assenyalen que aquest projecte de ben segur superarà les expectatives recollides en la mateixa proposta inicial del projecte.

El projecte RELS es va signar el 21 d’octubre de 2011 i té una durada de 40 mesos . Aquest projecte rep una subvenció global entre tots els socis d’un 90% (equivalent a 1.792.431 €) per part del Programa de cooperació transfronterera IEVP CTMED.

La coordinació d’aquest projecte per part de l’Agència es duu a terme des de la Unitat Operativa de Rehabilitació i Millora de l’Habitatge mitjançant l’equip d’ R+D+I i compta amb la participació i el treball de tècnics de la Unitat Operativa i d’altres direccions i unitats de l’Agència.

La pàgina web oficial del projecte es troba en fase d’ elaboració.

Autors

Redactat per: Cristina Gil

Per saber-ne més: [Mestre]


Back to Top

Informació del document

Publicat a 04/05/12
Acceptat a 04/05/12
Presentat el 04/05/12

Volum Notícies, 2012
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Edificació

Sostenibilitat

Localització

Puntuació document

0

Visites 2
Recomanacions 0

Compartiu aquest document