imatge_1


El secretari de Territori i Mobilitat i vicepresident de l'Institut Geològic de Catalunya (IGC), Damià Calvet, i el director executiu d'exploració de Repsol, Marcos E. Mozetic, van signar un acord de col·laboració per a la formació, la recerca, el desenvolupament i la divulgació de la geologia. L'acte es va dur a terme el passat, 15 de febrer, a la seu del Centre de Suport Territorial (CST) de l'IGC a Tremp (Pallars Jussà). Mitjançant aquest acord, l’empresa aportarà a l’IGC 122.000 euros per a l’adquisició d’un sistema Multi-sensor Core logger, el qual serà instal·lat al CST a Tremp,i que permetrà l’escanejat i la caracterització dels paràmetres físics dels testimonis dels sondeigs més significatius de Catalunya, facilitant-ne l’estudi, la conservació i la difusió.

Repsol aportarà, a més, una quantitat anual de 10.000 euros per a l’adquisició de material bibliogràfic i de laboratori. Aquestes aportacions econòmiques permetran la creació d'un arxiu i una biblioteca de temàtica geològica a la seu de Tremp.

A l’acord també s’estableix que el CST a Tremp acollirà una exposició estable d’instrumentació tècnica i de documentació relacionades amb les tècniques de prospecció del subsòl que s’utilitzen habitualment en la indústria dels hidrocarburs, que serà cedida per l’empresa. Per la seva part, l’IGC facilitarà a Repsol la utilització de les seves instal·lacions al CST a Tremp per a activitats de formació del seu personal. En algunes d’aquestes activitats, a més, hi podrà participar personal tècnic de l’Institut Geològic.

L’acord signat obre les portes al finançament de projectes conjunts de recerca científica i tècnica en l’àmbit pirinenc.

Antecedents

La rica diversitat de roques que formen els Pirineus i la gran qualitat dels seus afloraments ha determinat que, des de començament del segle XX, hagin estat considerades com un laboratori natural, tant des del punt de vista de la recerca com de la formació tecnològica que realitzen les empreses d'exploració d'hidrocarburs i de serveis a la indústria. La ubicació estratègica de la ciutat de Tremp, a les portes del Pirineu, va justificar l'oportunitat al febrer del 2009 d'ubicar-hi el Centre de Suport Territorial de l'IGC, el qual és una unitat que funcionalment depèn de la direcció de l'IGC.

Autors

Redactat per: Cristina Gil

Per saber-ne més: Agnès Lladós


Back to Top

Informació del document

Publicat a 04/05/12
Acceptat a 04/05/12
Presentat el 04/05/12

Volum Notícies, 2012
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Previsió

Vulnerabilitat territorial

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Observació i mesura territorial

Localització

Puntuació document

0

Visites 8
Recomanacions 0

Compartiu aquest document