Període: gener  de 2018 a desembre de 2019

Descripció

La funció de les directrius nacionals de mobilitat és configurar un filtre entre la diagnosi de la situació actual dins l'àmbit corresponent i el programa d’actuacions derivat del Pla de mobilitat.

Les Directrius han de tenir en compte un dimensionament sectorial d'acord amb la demanda actual i previsible, i aquesta demanda ha d'incloure la que generi la població flotant i els processos als quals donen lloc, avaluats convenientment.


Tasques desenvolupades al llarg del 2019, que es concreten en 4 documents:

Primer document: Objecte, antecedents I marc normatiu.

Segon document: Anàlisi actual de la mobilitat, en la què es recull informació, especialment de caire estadístic, relacionada amb la mobilitat a Catalunya en l'àmbit de la mobilitat de les persones, el transport de mercaderies, les xarxes d’infraestructures viàries i ferroviàries, i les externalitats del transport terrestre, com ara els accidents, la contaminació atmosfèrica, el canvi climàtic, el consum energètic, la contaminació acústica i la congestió.

Tercer document: Diagnosi orientada a formular els principals punts forts i punts febles de la mobilitat sota la premissa d’explicar els principals resultats de l’anàlisi realitzada. Aquí s’apunten les conclusions generals en relació als diferents aspectes relacionats amb el transport i la mobilitat, i que hauran de servir de base per a definir les estratègies futures.

Quart document: Objectius i Estratègies.

L’agost de 2015, 193 països van acordar 17 objectius de sostenibilitat emmarcats en els tres eixos següents:

  1. Sostenibilitat social: facilitar la mobilitat per igual a tots els individus de la societat.
  2. Sostenibilitat ambiental: generar alternatives de mobilitat respectuoses amb el medi.
  3. Sostenibilitat econòmica: potenciar la productivitat i l'ocupació.


Aquest document desenvolupa una estratègia basada en la integració dels tres eixos, agrupant tot allò que la mobilitat i el transport poden aportar o sostreure a una societat sostenible, tot considerant que cal actuar sobre les eines disponible, que no són només les infraestructures i els serveis de transport (les eines “físiques”) sinó també els processos de planificació i gestió (les eines “lògiques”).

Cinquè document:  Document Inicial Estratègic, que es formula d’acord amb la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental, i respon a l’obligació principal que estableix la Llei de sotmetre a una adequada avaluació ambiental qualsevol pla, programa o projecte que pugui tenir efectes significatius sobre el medi ambient, abans de la seva adopció, aprovació o autorització.


Enllaç a l'any anterior

Directrius nacionals de mobilitat de Catalunya. Directrius, processos, indicadors. M2018-19

Back to Top

Informació del document

Publicat a 14/11/20
Presentat el 14/11/20

Volum Direcció General de Transports i Mobilitat, 2020
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Puntuació document

0

Visites 6
Recomanacions 0