MEDIEM, una nova iniciativa de l’Agencia de l’Habitatge de Catalunya. B#36|09/10/2020


L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ja compta amb una iniciativa innovadora en temes de mediació en l’àmbit de l’habitatge, es tracta de l’OFIDEUTE que, des de 2010, ofereix a les famílies de serveis d’informació, orientació i intermediació davant les entitats financeres.

Ara, deu anys després, l’AHC engega un nou projecte, MEDIEM, xarxa de serveis de mediació en l'àmbit de l’habitatge de Catalunya.

Draft Gil Riba 963710684-image1.jpeg


Què és MEDIEM?

MEDIEM és una iniciativa adreçada als professionals de la mediació en l'àmbit de l’habitatge. Mediem vol consolidar una comunitat virtual entre els professionals que assessoren a les famílies en risc de perdre el seu habitatge principal i medien amb els propietaris dels habitatges per arribar a una solució pactada. Aquest objectiu es vehicula mitjançant una pàgina web que els hi dona accés a documentació, formació, actualització normativa, esdeveniments i recursos diversos sobre la mediació en l'àmbit de l'habitatge.

Els continguts que ofereix MEDIEM són la suma del coneixement i l’experiència dels serveis de mediació de l’AHC, comarcals i municipals i de les institucions col·laboradores adherides: col·legis professionals i universitats públiques catalanes implicades en aquest àmbit i en l’impuls de la mediació.

L’accés a MEDIEM és obert a tots els professionals dels serveis públics de l’administració i les entitats socials que ofereixen el servei d’assessorament a les famílies en risc d’exclusió residencial i l’únic que han de fer per accedir-hi és registrar-se a la plataforma.

MEDIEM ofereix als professionals una plataforma on es recopilen:

  • Notícies, articles, guies, normatives relatives a l'actualitat de la mediació en temes d’habitatge
  • Agenda actualitzada d’esdeveniments i cursos d’interès
  • Fòrum obert entre els professionals registrats

Amb l’objectiu de facilitar als professionals els recursos i formació requerits per a que prenguin les millors decisions a l’hora d’enfrontar la multiplicitat de situacions que aborden les famílies en risc d’exclusió residencial i la resolució de les situacions en les que medien.

Però, sobre tot, els facilita un punt de trobada on realitzar consultes als membres de la comunitat, compartir dubtes sobre l’aplicació de les noves normatives o compartir bones pràctiques, superant el sentiment d’aïllament que poden patir aquests professionals a primera línia.

Principis d'actuació

  • Construir una xarxa de professionals de les administracions i les entitats socials que es dediquen a la mediació en l'àmbit de l'habitatge entre les famílies en risc d'exclusió residencial els seus creditors.
  • Afavorir la transferència d'experiències, bones pràctiques i coneixements entre els membres de la comunitat.
  • Crear un repositori de notícies, legislació, instruments, així com de recursos de formacions per apropar-los als professionals i ajudar-los en la seva pràctica diària.
  • Consolidar la relació entre els professionals les universitats i col·legis professionals, així com, apropar a la pràctica del dia a dia l’expertesa i coneixement del món acadèmic.

Reptes de futur

Mediem vol consolidar-se com a referent entre els professionals del sector i fomentar la seva participació, així com difondre la seva labor social entre els professionals i centres universitaris.

Aspectes innovadors

El Pla d’Innovació Interna del Departament (PI2) ha establert uns factors que cal promoure en el nostre entorn laboral perquè es doni la innovació, en el cas de MEDIEM els factors que destaquen són:

Creativitat: la llarga experiència de l’Ofideute els ha permès identificar necessitats dels professionals i definir una nova resposta, en una constant resposta i adaptabilitats als canvis.

Lideratge: cal destacar que l’equip de l’AHC ha sabut traduir la necessitat en acció gràcies a disposar d’una visió de cap on cal anar i atrevir-se a fer les passes per anar-hi.

Col·laboració: han mostrat un important habilitat per teixir aliances orientades amb altres agents de cara a millorar les capacitats i resoldre els dubtes dels professionals de la mediació.

Participació: la plataforma permet la col·laboració dels agents implicats i els dota de la capacitat de participar-hi compartint continguts i fomentant el debat per millorar la resposta que donen els professionals als seus usuaris.

Implicació: la plataforma neix gràcies a la implicació dels professionals de l’equip Ofideute i de l’AHC i creix gràcies a la implicació de tots els professionals que atenen a les famílies en primera línia.

Back to Top

Informació del document

Publicat a 30/10/20
Presentat el 30/10/20

Volum Innovació interna, 2020
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Puntuació document

0

Visites 0
Recomanacions 0

Paraules clau