Context

En la rotonda d’unió de l’antiga C-242 amb la nova variant C-242, a l’altura de les Borges del Camp, s’han instal·lats uns bàculs que tenen el funcionament següent:

Durant el dia una placa solar genera càrrega a 24 V que va a un regulador de càrrega que la transmet a les bateries. Un cop s’ha carregat totalment, el generador atura la generació d’electricitat de la placa.

Hi ha uns radars col·locats estratègicament en les columnes properes al accés de la rotonda des de cada una de les vies, en aquest cas tres, que tenen la doble funcionalitat d’aforadors (comptadors optomètrics de vehicles) i quan es va fent fosc (en condicions de luminància de 15 +- 5 lux) és emissor de senyal cap al relé de les lluminàries de tal forma que aquestes s’encenen durant 15 segons i incrementen la luminància de la rotonda. Aquesta emissió es fa tancant el circuit de la lluminària. Quan comença el dia i, per tant, la luminància està 35 +-5 lux, es torna a obrir el circuit i, per consegüent, deixen de funcionar il·luminant de manera addicional.

En fer-se fosc el rellotge astronòmic permet una sortida de tensió del controlador optomètric, quan un des radars detecta la presència d’un vehicle, 50 m de distància, aleshores emet un senyal a cada relé de les lluminàries i funciona tal com s’ha descrit abans.

Hi ha dues circumferències de lluminàries. La primera, a l’illot central de la rotonda, sempre en funcionament durant tota la nit (permet detectar la rotonda des de lluny. La segona, en el perímetre exterior, que s’acciona quan un radar detecta l’aproximació d’un vehicle proporcionant aleshores la luminància requerida.


Autors

Redactat per: Marga Torre i Jonatan Calafí

Per saber-ne més: Jonatan Calafí


Back to Top

Informació del document

Publicat a 26/07/12
Acceptat a 26/07/12
Presentat el 26/07/12

Volum Notícies, 2012
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Xarxa viària

Seguretat viària

Localització

Puntuació document

0

Visites 61
Recomanacions 0

Compartiu aquest document

Paraules clau