Arquitectura del VIC

L’aplicació de visualització de la informació de carreteres a la Direcció General d’Infraestructures i Mobilitat Terrestre (DGIMT) es va definir com un sistema obert en què es podrien afegir noves fotos de carreteres o bé noves capes d’informació. En general és un visor que es pot configurar i amb metadades basat en la mateixa estructura de dades del graf (vegeu l’article del butlletí número 4), però que permet l’accés a totes les persones usuàries del Departament que tinguin l’aplicació instal·lada.

Arquitectura del VIC

Tot i què ja s’havien fet càrregues incrementals de nous fotogrames de carreteres mantenint els històrics, encara no s’havia intentat l’ampliació de dades a mostrar segons la informació pròpia de la DG. Durant aquest any s’ha desplegat una prova pilot amb les dades pròpies del GSF (sistema de gestió de ferms) i de geotècnia. S’ha definit un protocol de càrrega de les dades a Oracle a les quals es port donar visibilitat tant des del Geomedia com des del VIC amb un procediment únic.

D’acord amb les bases de dades originals de treball en format Access (una de l’estat general dels ferms i l’altre l’inventari de talussos), s’han definit un parell de projectes Geomedia o Geoworkspaces que recalculen tots els camps necessaris sobre vistes predefinides segons la informació relacionada tant al graf (carreteres, posicionaments, etc.) com a les dades cartogràfiques del mateix Departament (comarques, municipis, etc.), que generen uns arxius amb les dades preparades per a la càrrega a l’Oracle.

En paral·lel, es va preparar un procés de tipus batch que permet aplicar en un únic clic tots els canvis necessaris a la base de dades en el moment de les noves càrregues: actualització de les taules afectades, reconstrucció dels índexs, validació de les dades geomètriques, etc.

En el cas dels ferms hi ha dos tipus d’informacions: els resultats dels assaigs i les estimacions calculades dels valors de deflexions, IRI i CRT. I, en el cas dels talussos, la localització i característiques dels talussos i les taules amb les incidències. Els responsables corresponents dels valors que s’han de mostrar en el visor decideixen les dades que es mostraran. Després, l’Oficina Tècnica de la DGIMT els configura.


Autores

Redactat per: Marga Torre i Eugenia Alvarez

Per saber-ne més:Eugenia Alvarez


Back to Top

Informació del document

Publicat a 19/12/13
Acceptat a 19/12/13
Presentat el 19/12/13

Volum Notícies, 2013
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Observació i mesura territorial

Sistemes d'informació per a la gestió

Localització

Puntuació document

0

Visites 67
Recomanacions 0

Compartiu aquest document