Connexió assegurada amb el nucli

A partir d’ara tots els trens que s’aturen a l’estació d’FGC tindran connexió amb el nucli de Capellades amb autobús o amb el servei a la demanda. En la inauguració del servei el conseller de Territori ha explicat que “amb aquestes millores fem el servei més atractiu” i ha afegit que aquesta és una iniciativa que respon a l’objectiu del Departament de fer arribar “el transport públic a tothom i a tot arreu” i que sigui “adequat a les necessitats de la gent i fàcil d’utilitzar, per combatre el moment en què vivim d’emergència climàtica”.

Con remarca, l’alcalde de Capellades, Salvador Vives Alari, les modificacions que avui entren en vigor són una llarga reivindicació i, finalment, a partir d'ara hi haurà servei a tots els horaris de tren en autobús o en servei a demanda per cobrir totes les arribades de l’estació.

Coordinació amb FGC

L’Ajuntament de Capellades ha treballat amb FGC per tenir totes les arribades connectades al nucli urbà, cosa que avui ja és un fet. Aquesta actuació millora el servei d’autobús actual, de titularitat de la Generalitat de Catalunya i gestionat per l’empresa Montferri Hnos, SL, de forma que es promou l’intercanvi modal entre diferents sistemes de transport i afavoreix l’ús del transport públic entre els veïns del municipi.

El servei, TAD

Concretament, s’han ampliat les expedicions de la línia d’autobús interurbana C1 amb el complement de serveis a la demanda amb un vehicle de menor capacitat que s'ofereix en aquelles hores del dia en què la xifra de persones usuàries no justifica l'ús de l'autobús. Amb aquesta ampliació, la línia disposarà de 51 circulacions per sentit de dilluns a divendres, quan fins ara en tenia 40. Els caps de setmana i festius es passarà de 27 a 38 circulacions per sentit.

Pel que fa al servei a demanda, que fins ara només operava el trajecte de l’estació al poble durant els caps de setmana i festius, a partir d’avui es podrà agafar en ambdós sentits i també entre setmana.


Draft Torre 478256837-image1.jpeg
L’autobús que connecta l’estació d’FGC amb el nucli de Capellades.


Les persones que vulguin fer-ne ús podran sol·licitar-ho a través de l’intèrfon de l’estació d’FGC o trucant al telèfon que trobaran a la senyalització de l’estació i als pals de parada de la línia C1.

En aquest sentit, FGC i l’Ajuntament han millorat també la comunicació d’aquest servei de connexió i han instal·lat al municipi nous pals de parada de la línia i una nova senyalització incorporant la informació respecte del servei a la demanda.

La línia interurbana C1, operada per Montferri Hnos, SL , uneix l’estació de Capellades de la línia Llobregat-Anoia amb el nucli del municipi en un trajecte de set minuts i quatre parades.


Draft Torre 478256837-image2.jpeg


Amb una demanda de més de 88.000 viatges l’any, és una de les set línies interurbanes que el Departament de Territori, a través de la Direcció General de Transports i Mobilitat i Ferrocarrils de la Generalitat; i l’operador de la línia estudien poder electrificar. En aquest enllaç es poden consultar els nous horaris de connexió.

Autors

Redactat per: Antonio Ruiz Moreno, Albert Guillaumes Marcer i Marga Torre.

Per saber-ne més: Antonio Ruiz Moreno, Albert Guillaumes Marcer i Cristina Pou

Back to Top

Informació del document

Publicat a 08/03/23
Acceptat a 08/03/23
Presentat el 08/03/23

Volum Notícies, 2023
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Puntuació document

0

Visites 3
Recomanacions 0

Compartiu aquest document

Paraules clau

icon