Proposta

La iniciativa ofereix zones d’aparcament amb temps limitat amb la finalitat de descongestionar els carrers del municipi en zones d’alta demanda i en hores punta, cosa que beneficia el comerç local i facilita l’accés als centres sanitaris.

Draft Torre 639460867-image1.png

La solució desenvolupada per ParkHelp consisteix en una aplicació mòbil amb la qual els conductors podran seleccionar una de les 141 places d’aparcament dinàmic del municipi i estacionar-hi els seus vehicles de forma gratuïta, en intervals de 10 o 15 minuts renovables. A través de l’aplicació, l’usuari podrà comprovar la disponibilitat d'aparcament, controlar el temps d'estacionament i renovar-lo en aquelles zones on sigui possible.

Sensors G4

Gràcies als sensors d'aparcament exterior G4, l'Ajuntament podrà observar en temps real l'ocupació de totes les places sensoritzades, i consultar els històrics d'ocupació, obtenint informació rellevant per conèixer els hàbits d’estacionament de la població i millorar la planificació de futures actuacions de mobilitat a Vila-seca.

Aquests sensors garanteixen una elevadíssima precisió en la detecció d’aquests llocs vacants als carrers.

Draft Torre 639460867-image2.png

Actualment, Vila-seca compta amb 48 sensors a les zones de 15 i 10 minuts del municipi i en les pròximes setmanes es completaran els treballs d'instal·lació fins a arribar al total de 141 places a les zones d'aparcament de temps limitat.

Solucions on-street de ParkHelp

Mitjançant el programari ParkManager l’Ajuntament podrà veure l’ocupació de totes les places sensoritzades en temps real, així com consultar històrics d’ocupació. Aquesta informació és clau per dimensionar futures actuacions de mobilitat.

Perquè pugui ser més accessible pel ciutadà que vol aparcar, el sistema s’integrarà amb l’APP Aparcar, a través de la qual el conductor podrà comprovar la disponibilitat d’aparcament, controlar el temps d’estacionament i renovar-lo allà on sigui possible.

Laboratori Smart Catalonia

Draft Torre 639460867-image3.png

Vila-seca ha presentat el projecte al programa Smart Catalonia, un espai de prova per a noves tecnologies per facilitar la implementació d’smart cities a Catalunya. Des del punt de vista de l’empresa ParkHelp, Alexis Puig comenta que Vila-seca és un lloc idoni pel llançament d’aquest projecte, no només perquè les instal·lacions de l’empresa estan molt properes, sinó perquè es un municipi amb un nucli de població estable, però turístic, amb unes dimensions que permeten desenvolupar i analitzar la implantació de les solucions que proposa l’empresa ParkHelp fa una forta aposta pels serveis a les smart cities sobretot pel que fa a connectar els ciutadans amb els serveix que ofereixen els ajuntaments.

La cinquena generació del sensor d’exteriors, G5, per exemple compta amb connectivitat LTE-M i NB IoT. Ambdues són tecnologies Low Power Wide Area (LPWA) desenvolupades per aplicacions d’IoT, d’amplada de banda baix que connecten a internet dispositius que necessiten transmetre poca quantitat de dades, i ho fan a baix cost ( tant pel que fa al maquinari, com la subscripció) i llarga durada de la bateria. Aquesta tecnologia de connectivitat permet el funcionament sense infraestructura més enllà del sensor en sí mateix. A més té la funció Bluetooth per comunicar-se directament amb l’smartphone del conductor, cosa que facilitarà molt la gestió i el pagament de la plaça d’aparcament.

Autors

Redactat per: Marga Torre i Joan Duran

Per saber-ne més: Joan Duran

Back to Top

Informació del document

Publicat a 22/02/23
Acceptat a 22/02/23
Presentat el 22/02/23

llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Puntuació document

0

Visites 5
Recomanacions 0

Compartiu aquest document

Paraules clau