L’estructura de l’eina interactiva

En tot moment es pot accedir a qualsevol dels apartats en què s’ha estructurat la informació amb el menú que apareix a l’esquerra, i que conté:

  • Documentació general. Tant pel que fa a la documentació oficial ELIEC. a la procedent de l’Observatori del transport de mercaderies per carretera (2021) i a l’associada a la creació de la Comissió interdepartamental.
  • Composició dels grups de treball que mostra en xifres tant el nombre d’entitats com el d’interlocutors per grup de treball.
Draft Torre 510283696-image1.png
  • Mesures i projectes, també pel que fa als nombres en general.
Draft Torre 510283696-image2.png
  • Quadre resum de l’estat de les mesures i l’estat de les mesures de manera sintètica.
Draft Torre 510283696-image3.png

El detall de cada mesura i els projectes associats

Dins d’aquest apartat es pot seleccionar una mesura en particular con es pot veure a la imatge següent.

Draft Torre 510283696-image4.png


Com es veu apareix la informació relacionada amb totes les accions dutes a terme i sota quin projecte està aixoplugada aquesta mesura, el grups de treball que la duen a terme i, a banda d’altres detalls, és important veure l’estat del projecte, com aquest que es troba en curs.

Informació per grups de treball

Per a cadascun dels grups de treball es troben dos apartats: la informació i la documentació.


A la informació es troben el diferents projectes i per tant les mesures en què participa cada grup de treball, així com l’evolució d’aquest, pel que fa al nombre de reunions i l’assistència. Per exemple, del grup de treball A, tenim aquesta imatge.


Draft Torre 510283696-image5.png


I la documentació de suport associada.

Draft Torre 510283696-image6.png


L’eina completa la podem trobar a aquest ’enllaç

Creació de la Comissió Interdepartamental de l'ELIEC

El Govern de Catalunya ha creat la Comissió, constituïda el divendres 29 de juliol, i s´ha dotat de l´estructura per implementar el full de ruta cap a la consolidació del sistema logístic català.

Així, aquest òrgan, que presideix el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, ha creat sis grups de treball que, organitzats per àmbits d'actuació, garantiran el compliment de les 60 mesures que preveu l'ELIEC.

ComissioELIEC.jpg


Els eixos de la Comissió abasten els àmbits de la sostenibilitat i competitivitat, la coordinació publicoprivada, el sòl logístic multimodal, els corredors logístics multimodals clau i la càrrega i logística aeroportuària.

Amb aquest nou òrgan, el Govern analitzarà l'impacte a la cadena logística en cas de produir-se una crisi o en escenaris d'incertesa a nivell global, com ara la guerra a Ucraïna o pandèmies com la del coronavirus, i plantejarà mesures per pal·liar-ne els efectes.

A més del grup de treball per analitzar l'impacte de les crisis globals, s'han creat els següents:

  • Anàlisi d'amenaces i oportunitats de la crisi de l'automoció i altres sectors estratègics; pautes per a l'homogeneïtzació del marc normatiu de la DUM;
  • Modificacions legislatives per facilitar l'activitat logística i assegurar una resposta àgil i adequada a la demanda de sòl logístic i industrial; eines per inventariar sòl industrial i logístic;
  • Impuls a la finalització del Corredor Mediterrani, per planificar terminals que siguin adequades a les necessitats del transport multimodal.

ELIEC. Internacionalització

El Govern va aprovar el febrer del 2021 l'Estratègia logística per a la internacionalització de l'economia catalana, elaborada amb la col·laboració i amb el consens de més de 200 persones i institucions del país, amb l'objectiu de fomentar la competitivitat del sector del transport i la logística a Catalunya mitjançant la modernització i la internacionalització. L'estratègia conté 19 projectes amb 60 mesures que s'organitzen en 5 comissions de treball. El 8 de març passat, el Govern va crear la Comissió Interdepartamental de l'ELIEC, formada pels departaments de Presidència, Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, Economia i Hisenda, Empresa i Treball, Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Acció Exterior i Govern Obert i educació.

Autors

Redactat per: Marga Torre

Per saber-ne més: Jordi Fornos

Per anar als origens de la presentació de l'Estratègia logística per a la internacionalització de l'economia catalana podeu consultar l'enllaç següent.

Back to Top

Informació del document

Publicat a 19/08/22
Acceptat a 19/08/22
Presentat el 19/08/22

Volum Notícies, 2022
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Puntuació document

0

Visites 11
Recomanacions 0

Compartiu aquest document

Paraules clau