Blockchain Challenge

Va comptar amb 30 participants, experts en tecnologia blockchain, desenvolupadors UX/UI i programadors, distribuïts en nou equips, per a un Blockchain Challenge, amb l’objectiu de fer noves propostes per a un sistema de seguiment, monitoratge i incentivació de la recollida selectiva de residus municipals. Els equips Blockchain en CAT i Aquarelle van ser els guanyadors del repte:

disposar d’un sistema de seguiment i monitoratge basat en tecnologia blockchain perquè cada ciutadà i cada activitat econòmica que produeix residus municipals pugui conèixer l’impacte directe del seu comportament vers la recollida selectiva.

 

ARC_BlockChain_imatge_1

  En finalitzar la hackató, cada equip participant va exposar el seu treball al jurat de la competició, format per representants de les dues entitats organitzadores i experts en tecnologies blockchain, que van triar les dues millors solucions al repte plantejat.

En aquest sentit, l’equip guanyador, que va obtenir un premi de 4.000 euros, va presentar una solució que dona resposta al repte de la hackató a través d’una bona combinació entre desenvolupament tecnològic, funcionalitats i experiència d’usuari.

Per la seva banda, el segon equip guanyador, premiat amb 2.000 euros, va fer una proposta innovadora que permet explotar el potencial de la tecnologia blockchain i generar  un futur mercat de drets d’emissions adaptat als residus.

El Blockchain Challenge s’emmarca en l’Estratègia Blockchain de Catalunya que impulsa el Govern per situar Catalunya com a país capdavanter en l’ús i el desenvolupament de les tecnologies de cadena de blocs (blockchain) i de registre distribuït (DLT) i pol d’innovació, lideratge i atracció de talent, inversió i empreses en aquest àmbit.


Autores

Redactat de la noticia: Marga Torre

Per saber-ne més: Pilar Chiva


Back to Top

Informació del document

Publicat a 15/03/20
Acceptat a 15/03/20
Presentat el 15/03/20

Volum Notícies, 2020
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Prevenció, minimització i tractament de residus

Valorització de residus no aprofitables com a subproductes

Valorització de materials

Optimització dels processos de tractament de residus

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Eixos instrumentals

Previsió

Sistemes avançats de previsió

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Serveis basats en la localització

Localització

Puntuació document

0

Visites 3
Recomanacions 0

Compartiu aquest document