Lluita contra la contaminació

El grup de treball de mercaderies de Railgrup, Tomàs Expediciones, SA, Innovacc, el Consell de Cambres, FGC i la Generalitat de Catalunya impulsen una prova pilot de transport multimodal de productes càrnics refrigerats cap als mercats europeus i nòrdics.

Tomàs Expediciones, SA, és l’empresa que ha fet el transport dels productes utilitzant contenidors Reefer 45’ especialment preparats, que asseguren plena autonomia i control de la cadena de fred mantenen el temps de trànsit, el preu i asseguren la coordinació dels modes de transport necessaris des del seu origen fins a destí.

El transport s’ha dut a terme a finals juliol, des de la seu Frigorífics Costa Brava a Riudellots de la Selva fins a Dresde (Alemanya), i ha finalitzat amb la descàrrega de la carn congelada de porc.

L’empresa exportadora està associada al clúster del sector carni porcí català Innovacc, agrupació d’empreses que promou la competitivitat mitjançant la innovació i la cooperació. Aquesta prova és fruit del treball que des d’FGC, la Generalitat de Catalunya i el Consell de Cambres s’està realitzant per a la promoció i la millora de modes de transport de mercaderies menys contaminants i dependents de l’energia, com ara el ferroviari des del vessant de la multimodalitat.

Lluita contra la contaminació

La iniciativa s’emmarca dins de les actuacions previstes pel Comitè de Serveis Multimodals (CSM), impulsat per la Generalitat de Catalunya a través del Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament d’Empresa i Coneixement.

El CSM va ser aprovat pel Govern el 19 de juliol i vol contribuir al creixement econòmic sostenible de Catalunya i d’Europa fent que les opcions multimodals de transport de mercaderies que integrin el mode ferroviari siguin prou atractives per augmentar la demanda, i per fomentar que el sector empresarial català aprofiti les oportunitats sorgides dels reptes de negoci i tecnològics associats a la multimodalitat.


Procés de transbordament de càrrega a la terminal internacional d’Ambrogio (Le Boulou)

Procés de transbordament de càrrega a la terminal internacional d’Ambrogio (Le Boulou)


Procés de càrrega a les instal•lacions de Frigorífics Costa Brava (Riudellots de la Selva)

Procés de càrrega a les instal•lacions de Frigorífics Costa Brava (Riudellots de la Selva)


Autors

Redactat per: Marga Torre

Per saber-ne més: Josep Carles Terés


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/11/16
Acceptat a 01/11/16
Presentat el 01/11/16

Volum Notícies, 2016
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Transport de mercaderies

Eficiència energètica per mercaderies

Nous vehicles i modes per mercaderies

Localització

Puntuació document

0

Visites 34
Recomanacions 0

Compartiu aquest document