Projecte AIDA: pretén aconseguir una adopció generalitzada del mercat dels nZEBs per reduir el consum energètic i les emisions de carboni.

AIDA (Affirmative Integrated Energy Design Action)

En els últims 3 anys, l'objectiu principal del projecte AIDA (Affirmative Integrated Energy Design Action), que significa acció positiva de disseny energètic integrat, ha estat accelerar l'entrada al mercat dels edificis de consum gairebé nul (nZEBs) tant als païssos col·laboradors com a tota Europa. L'AIDA va aparèixer per cobrir la falta d'accions encaminades a difondre el coneixement dels nZEBs. Per aquest motiu, la sensibilització de les autoritats locals i profesionals de la construcció cap als nZEB ha estat i continua sent l'objectiu clau. Per aconseguir-ho, l'AIDA va situar als representats municipals com a multiplicadors de la demanda de mercat i als arquitectes i demés professionals al costat de l'oferta.

  Per cadascún d'aquests dos grups, es van oferir accions a mida com organitzar visites tècniques, presentar casos d'èxit en funcionament, donar suport als municipis per establir processos de disseny energétic integrat i/o apropar la cooperació entre tots els involucrats, que després es puguessin imitar i continuar oferint a través d'una xarxa d'organitzacions interessades.

  En resum, AIDA pretén aconseguir una adopció generalitzada del mercat dels nZEBs per reduir el consum energètic i les emisions de carboni, factors clau dels objectius 2020. D'aquesta forma, el seu assoliment va conduir a incrementar el nombre d'edificis de consum gairebé nul a tota Europa:

 

  • Obrint la seva comercialització gràcies al suport de 28 municipis pioners dels set països europeus col·laboradors en el descevolupament d'estudis de viabilitat i plecs de licitacions per edificis nZEB nous o rehabilitacions. 
  • Recolçant altres 26 municipis en la creació de fulls de ruta amb nZEBs com ara els plans d'acció per a l'energia sostenible (PAES) del Pacte d'Alcaldes. 
  • Incrementant la visibilitat d'edificis pioners oferint 86 visites tècniques amb més de 3.200 participants entre agents locals i professionals de la construcció. 
  • Facilitant a més de 1.600 professionals fer ús d'eines on-line per realitzar disseny energètic integrat. 
  • 71,6 milions d'euros d'inversió en edificis nZEB a través dels municipis i professionals involucrats, conduint a 171 tep/any de producció d'energia renovable (2 GWh/a), a 486 tep/any d'estalvi d'energia primària (5,6 GWh/a) i a un estalvi de 1.482 tones equivalents a emissions de CO2.

  S'adjunta enllaç de l'informe definitiu del projecte,titulat: "Portar els edificis de consum gairebé nul al públic", de moment només disponible en anglès.

  http://www.slideshare.net/JordiCipriano/summary-of-results-of-aida-project

 

Projecte AIDA


Redactat de la notícia i més informació

Redactat per:  José Santos

Per saber-ne més:  Jordi Cipriano

Back to Top

Informació del document

Publicat a 15/07/15
Acceptat a 15/07/15
Presentat el 15/07/15

Volum Notícies, 2015
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Edificació

Sostenibilitat

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Adaptació

Localització

Puntuació document

0

Visites 25
Recomanacions 0

Compartiu aquest document