Servei: Servei Meteorològic de Catalunya

Període: 01/04/2012 a 31/12/2012

 

Descripció:

El projecte ZEFIR permetrà la recerca en el desenvolupament de la tecnologia necessària per instal·lar aerogeneradors lluny de la costa, en grans profunditats, per reduir l'impacte visual i aprofitar els vents marins més forts i regulars d'alta mar, que servirà com un laboratori per provar la nova tecnologia requereix en aquest camp pel que pot ser comercialitzat. Aquesta iniciativa serà un dels més importants del seu tipus, i estimularà la col·laboració entre els principals centres de recerca, la indústria i les universitats. Zefir es desenvoluparà en dues fases diferenciades:

  • Fase 1. En primer lloc, un màxim de quatre posicions per instal·lar turbines de vent de baix fixos que han estat planejats, amb una potència màxima instal·lada total de 20 MW. Aquesta primera fase s'ubicarà en 2,5 a 3 km de la costa amb una profunditat de prop de 40-45 metres i està destinat a ser una estació de prova per als fabricants de turbines de vent que encara no han entrat al mercat offshore i volen provar, verificar i/o certificar la seva turbina marina.
  • Fase 2. En aquesta segona fase es pretén que sigui un lloc de prova en la qual la indústria eòlica pot provar, verificar i/o certifica noves solucions per a les turbines eòliques en aigües profundes en alta mar. Vuit llocs per instal·lar aerogeneradors flotants, amb una potència màxima instal·lada de 50 MW, s'han planificat a 20 km de la costa amb una profunditat de més de 100 metres.

 

Observacions:

L’objecte d’aquest projecte és mostrar la metodologia a emprar per l’empresa Soluciones d’Ingenieria Marítima Operacional, S.L. (SIMO) i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per realitzar un estudi de la sensibilitat de las zones de estudi meteoceànic per a la localització de la FASE 1 del Zefir Test Station.

  Finalitat de l'acció:

L’objectiu de ZEFIR és respondre a les necessitats socials i empresarials, i demostrar que es poden instal·lar aerogeneradors flotants a distàncies que es farien imperceptibles des de la costa.

  Novetats que aporta l'acció:

La planta de proves internacional suposa una oportunitat única per a Catalunya per situar-se líder en el desenvolupament tecnològic d'aerogeneradors en aigües profundes, en parcs eòlics llunyans a la costa.

 

Fonaments de la novetat:

La primera construcció d'una estació de aerogeneradors al sud d’Europa representarà una bona oportunitat per iniciar el desplegament industrial d'una nova activitat econòmica en el territori.

 

SMC_Zefir_Station_1-2

   

    Back to Top

    Informació del document

    Publicat a 01/01/12
    Acceptat a 01/01/12
    Presentat el 01/01/12

    Volum Servei Meteorològic de Catalunya, 2012
    llicència: CC BY-NC-SA license

    Descarrega el document

    Per descarregar-te el document original, prem el botó:

    Tradueix el document

    Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

    Categories

    Eixos instrumentals

    Tècniques de disseny, construcció i manteniment d'infraestructures

    Infraestructures singulars

    Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

    Canvi climàtic i energia

    Mitigació

    Localització

    Puntuació document

    0

    Visites 35
    Recomanacions 0