Mou-te per mòbil

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) han posat en marxa aquest estiu l’App Mou-te per a dispositius iOs i Android.

L’aplicació disposa d’un cercador que permet trobar les millors rutes combinant tots els transports públics de Catalunya, a més de la bicicleta i el cotxe privat, fins als aparcaments d’enllaç de les estacions de tren. Es tracta de la versió en App del lloc web mou-te.gencat.cat, que està disponible des de l’any 2010.

En temps real

Mou-te disposa de la informació en temps real de les arribades i sortides de 250 línies d’autobusos, entre les quals tota la flota de la Xarxa exprés.cat. També permet consultar les places disponibles dels aparcaments d’enllaç de les estacions de FGC de Martorell Central, Quatre Camins, Terrassa Nacions Unides, Sant Boi de Llobregat, Terrassa-Les Fonts i Sant Quirze; i de les estacions de RENFE de Vilanova i la Geltrú, Cardedeu, Castellbisbal, Cerdanyola Universitat, Mollet-Sant Fost, El Prat de Llobregat, Granollers Centre, Les Franqueses-Granollers Nord i Sant Sadurní d’Anoia. L’aplicació, a més, conté les dades de qualitat de l’aire de les Zones de baixes emissions (ZBE).

Mapa interactiu

GrupATM1.jpg


L’App incorpora un nou menú de navegació més concret i específic, i un mapa amb una millor usabilitat i focalització on s’hi poden trobar parades i línies, aparcaments d’enllaç, xarxa de carrils bici o Transport a la demanda.

GrupATM2.jpg

Estalvi en emissions

Per a cada trajecte és possible veure l'estalvi que es produeix en benzina, en emissions de CO2 i NOx, tot prement, com es mostra a la figura, la fulla verda que apareix a la cantonada superior dreta.

Moute Green.jpg

Ocupació dels P&R

Els diferents aparcament que apareixen al mapa quan se selecciona l'opció de P&R per visualització, presenten el nombre de places amb què compten. En el cas d'aquells en què apareix una antena d'emissió, com el que es mostra a la figura, es poden veure les places disposibles en el moment de la consulta.


Moute2.jpg

Transport a la demanda (TAD)

Cap aplicació de seguiment del transport ofereix el nivell de detall que es desplega en aquesta versió del Mout-te, on ràpidament es poden veure, sobre el mapa, totes les zones de Catalunya que s’estan cobrint amb servei de transport sota demanda.

TADMouTe1.jpg


TADMouTe2.jpg

Més llegible

També s'han fet modificacions de representació dels elements, i la nova simbologia incorpora diferenciacions, com ara una parada d'autobús nomal es pot diferenciar d'una estació d'autobusos, com la que es mostra a la figura de l'Estació del Nord. I en qualsevol cas, ambdues proporcionen els autobusos que s'hi aturen.


Moute3.jpg

Càlculs associats als viatges multi-modals

Les darreres millores han estat els càlculs que es fan dels viatges multi-modals on es mostren resultats que combinen (cotxe + park&ride + transport públic + bici privada) o (bicing + transport públic).

Properes sortides

Tot i que no és nou d’aquesta darrera versió, destaquem l’evolució de l’eina que dona informació del moment en què es produirà la propera sortida, un cop la ruta ha estat escollida

Mou-te properes sortides

Els aplicatius

L'aplicatiu per dispositius Android és pot descarregar a aquest enllaç.

L'aplicatiu per dispositius iOS és pot descarregar a aquest enllaç.

Autores

Redactat per: Marga Torre, Aleix Anducas i Cristina Pou

Per saber-ne més: Olga Serra, Jordi Herrerias i Cristina Pou

Back to Top

Informació del document

Publicat a 19/08/22
Acceptat a 19/08/22
Presentat el 19/08/22

Volum Notícies, 2022
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Puntuació document

0

Visites 54
Recomanacions 0

Compartiu aquest document