El servei

Una de les principals novetats d’aquest servei al Gironès és que es podrà reservar i gestionar tots els tràmits a través d’una aplicació mòbil.

Aquest nou servei, que s’implanta en zones amb dispersió territorial on no hi ha servei de transport públic regular, permet als usuaris utilitzar un mitjà de transport amb una reserva prèvia. El Transport a la Demanda (TAD) del Gironès tindrà tres rutes:

  • Girona – Sarrià de Ter – Sant Julià de Ramis (Golf Girona, Les Comes, Montagut i Pla de Baix);
  • Girona – Sarrià de Ter – Campdorà, i
  • Girona – Sant Gregori (Taialà, Sant Medir i Cartellà) – Canet d’Adri (Montcal i Canet) – Sant Martí de Llémena (Llorà),

connectant en total 13 nuclis de població i donant servei a uns 9.000 habitants, sense comptar la ciutat de Girona.

Per fer el servei, l’empresa concessionària Teisa disposarà d’un vehicle Euro 6D d’última generació a nivell d’emissions i de fins a 8 places (amb capacitat per a 4 persones amb mobilitat reduïda) que cobrirà les tres rutes. L’R1 Girona – Sarrià de Ter – Sant Julià de Ramis tindrà 10 parades previstes, l’R2 Girona – Sarrià de Ter – Campdorà, en tindrà 6 i l’R3 Girona – Taialà – St Medir – Canet d’Adri – Llorà en tindrà 11.

   

Image_TAD_1

El TAD permet optimitzar el trajecte a partir dels usuaris que demanen el servei. Els vehicles operen només quan hi ha demanda de manera que s’eviten recorreguts i parades i el trajecte és més ràpid.

Una de les principals novetats d’aquest servei al Gironès és que es podrà contractar a través de l’aplicació mòbil ‘Ne-Mi’, a més de la via telefònica convencional (972 204 868). L’usuari s’assegura la reserva demanant el servei amb un mínim de 15 minuts d’antelació de l’horari preestablert d’inici del servei. Amb aquesta aplicació es poden fer totes les reserves, consultar l’horari exacte del viatge, veure en temps real la posició del vehicle, veure les reserves realitzades, afegir les rutes preferides, anul·lar reserves i valorar el servei que s’ha utilitzat. En definitiva, estar sempre informat de forma dinàmica de la disponibilitat del bus i de la seva ubicació.


Image_TAD_2

Els serveis de TAD estan integrats a l’Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de Girona. Per tant, els usuaris que viatgin amb les targetes integrades podran realitzar transbordaments gratuïts tant a les línies urbanes de Girona de TMG i TEISA com a les línies interurbanes d’autocar, autobús i Rodalies, de manera que s’afavoreix la intermodalitat en transport públic.


Autora

Redactat per: Cristina Pou

Per saber-ne més: Cristina Pou


Back to Top

Informació del document

Publicat a 20/12/19
Acceptat a 20/12/19
Presentat el 20/12/19

Volum Notícies, 2019
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Mobilitat de passatgers

Serveis adaptats a entorns de baixa demanda

Nous vehicles i modes per passatgers

Xarxa ferroviària

Material mòbil

Eixos instrumentals

Previsió

Demanda de mobilitat de persones i de moviment de mercaderies

Tècniques de disseny, construcció i manteniment d'infraestructures

Infraestructures en entorns sensibles

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Comunicació amb l'usuari

Eixos transversals

Planificació i projectació

Projectes territorials i ambientals

Aspectes socials i culturals - dimensió social

Dimensió social de la mobilitat

Localització

Puntuació document

0

Visites 4
Recomanacions 0

Compartiu aquest document