El Winter Package de la UE va ser formalment publicat el passat novembre de 2016. El document de la Comissió Europea és el document de referència per a les properes inversions en recerca i les directives d'eficiència energètica. Las tres principals prioritats són:

 • posar l'eficiència energètica en primer lloc,
 • aconseguir el lideratge global en energies renovables; i
 • proporcionar un tracte just amb els consumidors

En aquest sentit destacar que  tres projectes del BEE Group han estat inclosos com a bones pràctiques: Empowering com a primera referència a "Informar i apoderar els consumidors a través del mesurament i facturació" (capítol 2.2), Aida per promoure els EECN i desenvolupar PAE (capítol 3.2), i Zebra llistat en diverses referències pel seguiment energètic dels edificis del mercat Europeu.

Winter Package

 

Que és el Winter Package?

El nou paquet europeu de mesures Clean Energy for All Europeans (o Winter Package) és una proposta legislativa de la Comissió Europea (CE) per assolir els objectius climàtics europeus de l'Acord de París en el marc de la COP21, el per aplicar entre 2020 i 2030.

Aquest paquet legislatiu va ser presentat per la Comissió Europea el 30 de novembre de 2016 i se centra en aspectes clau del disseny del mercat interior de l'energia, la promoció de les energies, fomenta l'autoconsum dels particulars i reforça els objectius i actuacions en l'àmbit de l'eficiència energètica.

 

Draft Garcia 557376288-Els-projectes-ZEBRA-EMPOWERING-Winter Imatge1.png

  Es presenten els següents canvis de manera abreujada:

En energies renovables:

 • Els països de la Unió Europea han de garantir que el nivell i les condicions del suport concedides als projectes d'energies renovables no puguin ser revisats de manera retroactiva.
 • S'obliga als països membres a mantenir any rere any la seva participació en renovables.
 • Procediment simplificat d'instal·lació per a plantes de fins a 50 kW i reducció de tràmits per a projectes més grans mitjançant la creació de "finestretes úniques"

En autoconsum:

 • S'ha de garantir l'accés a l'autoconsum als ciutadans sense càrregues o procediments que no reflecteixin el cost real de l'activitat.
 • Es permet l'autoconsum compartit.

En edificació:

 • Obligar a introduir energies renovables en l'edificació
 • Permetre que l'autoconsum formi part de l'obligació anual de 1,5% d'estalvi de l'energia dels comercialitzadors.

En mercat elèctric:

 • Modificar els mercats elèctrics garantint la participació de les renovables (fins i tot les petites instal·lacions) i l'entrada de nous agents, així com permetent l'emmagatzematge d'energia i l'aparició de la figura de l'agregador de la demanda.
 • Prioritat de despatx per a instal·lacions posades en servei fins a 2020. Es crearà un llindar de capacitat amb prioritat de despatx que serà revisat en 2026, data en la qual podrà ser reduït.
 • Substituir la prioritat d'accés de les renovables per un procediment no discriminatori de restriccions i redistribució.

  L'aplicació d'aquestes mesures donaran suport al desenvolupament del mercat fotovoltaic a Europa, permetran als edificis esdevenir elements actius del sistema energètic, així com millorar la integració i posada en valor de les diferents tecnologies renovables en els mercats elèctrics.

  Informació estreta de: Blog Marwen ingeniería.

Per a més informació: Proposals on clean energy for all Europeans


Redactat de la noticia

Redactat per: Cimne Beegroup i Argeme Pérez

Per saber-ne més: Cimne Beegroup


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/05/17
Acceptat a 01/05/17
Presentat el 01/05/17

Volum Notícies, 2017
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Edificació

Sostenibilitat

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Adaptació

Eixos instrumentals

Transferència

Mecanismes de transferència del coneixement de la recerca i la innovació

Localització

Puntuació document

0

Visites 70
Recomanacions 0

Compartiu aquest document