L’empresa pública CIMALSA va estar guardonada el passat 18 de gener amb el  Premi de Construcció Sostenible, que atorga la Junta de Castella i Lleó, que reconeix la primera certificació verda d’un centre logístic a l’Estat espanyol, de la CIM el Camp en la categoria d’Altres Actuacions. El premi el va recollir el director general de CIMALSA, Isidre Gavín de mans del conseller de Foment i Medi Ambient de la Junta de Castella i Lleó Juan Carlos Suárez-Quiñones.

La CIM el Camp de Tarragona es situa com a model de referència ambientat i sostenible

La jornada de lliurament de la 6a edició dels premis Construcció Sostenible es va dur a terme al saló d’actes de la Conselleria de Foment i Medi Ambient de la Junta de Castella i Lleó, promotora dels premis i en col·laboració amb l’Institut de la Construcció de Castella i Lleó. Els premis de Construcció Sostenible de Castella i Lleó són una iniciativa que va néixer fa 6 anys amb l’objectiu d’impulsar la millora de la qualitat de vida de l’entorn urbà i mediambiental, i que ha esdevingut un dels reconeixements més destacats a nivell espanyol en aquest àmbit, ha comptat amb la participació de 110 inscrits, 39 de Castella i Lleó i 71 de la resta de l’Estat espanyol.

 

Perez 2017a-CIMALSA-Premi-a-la-primera-cert-imatge1 cimalsa.jpg

El jurat ha volgut destacar que l’empresa del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya hagi obtingut la primera certificació ambiental d’un centre logístic de l’Estat espanyol, a la CIM el Camp, amb la distinció Green Building Council Espanya, Certificació VERDEGBCe. Aquesta certificació destaca per observar la gestió dels espais públics d’acord amb 3 grans eixos:

  • aspectes ambientals; socials i econòmics;
  • la combinació de mesures incorporades al projecte, i dels impactes paisatgístics i ambientals associats a elles
  • i dels elements per aconseguir la reducció de l’impacte en el desenvolupament urbà.

  Amb aquest reconeixement CIMALSA es situa com a model de referència ambientat i sostenible a seguir a nivell de gestió de l’espai públic destinat a una activitat especialitzada. Aquest aspecte, que si que havia arribat als edificis, és totalment nou en els entorns dels centres industrials, educatius i de serveis, per exemple, i cada vegada desperta major interès, pel que, entre altres institucions, la Junta de Castella i Lleó i la Universitat de Valladolid ja s’han interessat per conèixer de més a prop el model que hem aplicat en la gestió de l’espai públic de la CIM el Camp.


Perez 2017a-CIMALSA-Premi-a-la-primera-cert-imatge2 cimalsa.jpg


Premis Construcció Sostenible

Els Premis de Construcció Sostenible de Castella i Lleó, pretenen distingir aquells aspectes rellevants i innovadors en el tractament de materials i dissenys constructius que permetin demostrar el potencial de l'arquitectura i edificació a la materialització del concepte d'economia circular, i que puguin ser referents de sostenibilitat per a la resta del sector .

En la modalitat 'Àmbit Castella i Lleó' es van presentar 39 actuacions procedents de totes les províncies de Castella i Lleó, encara que Valladolid i Burgos són les més representades amb vuit propostes cadascuna; el segueixen Palència amb cinc candidatures; Àvila i Lleó, quatre; Salamanca i Soria, amb tres edificis i Segòvia i Zamora, dues inscripcions cadascuna.

En la categoria 'Àmbit Resta d'Espanya' van concórrer 71 projectes, pràcticament de totes les comunitats autònomes d'Espanya, destacant el País Basc amb dotze actuacions, Madrid, amb 11, i Astúries amb deu edificis.

  Finalment, altres nou projectes van optar al premi convocat en la modalitat 'Treball de Recerca o d'Innovació Tecnològica' que aquest any s'ha dedicat de forma prioritària a la gestió de residus i materials de segon cicle.

L'elevat nombre de participants d’aquesta 6a edició, ha constatat l'interès per les propostes ambientals en l'edificació tot i el fort impacte de la crisi en el sector de la construcció.

Per a més informació:

http://territori.gencat.cat/ca/actualitat/nota-premsa/?id=297527

http://www.premioconstruccionsostenible.es/6edicion/entrega-de-premios6.htm


Redactat de la noticia

Redactat per: Argeme Pérez

Per saber-ne més: Argeme Pérez


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/03/17
Acceptat a 01/03/17
Presentat el 01/03/17

Volum Notícies, 2017
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Planificació territorial

Indicadors de seguiment de plans i projectes

Centres logístics

Gestió ambiental de zones logístiques

Eixos instrumentals

Transferència

Mecanismes de transferència del coneixement de la recerca i la innovació

Eixos transversals

Nous mètodes i criteris d'avaluació

Avaluació ambiental

Localització

Puntuació document

0

Visites 62
Recomanacions 0

Compartiu aquest document