La Central Integrada de Mercaderies (CIM) el Camp ha estat el primer parc logístic de tot l'Estat que rep la certificació VERDEGBCe' 'DU-Parcs Logístics, atorgada per l'associació Green Building Council España.

Es tracta d'un reconeixement que valora tots els detalls del projecte relacionats amb els aspectes socials i econòmics, tenint en compte els factors que impulsen les intervencions útils per a la societat, les economies locals i que milloren la qualitat ambiental de l'entorn reduint els impactes.

Criteris d’avaluació VERDEGBCe

L'actual tendència a incloure i establir criteris de sostenibilitat en la qual es veu immers el sector de l'edificació i la construcció està portant a desenvolupar estudis i metodologies per avaluar també els parcs logístics des d’aquest punt de vista.

En el cas del distintiu VERDEGBCe DU-Parcs Logístics, l'eina emprada ha avaluat, com ja s’ha avançat anteriorment,  els aspectes ambientals, energètics, socials, econòmics i de transport, així com els conceptes de qualitat i innovació del centre logístic.

En aquesta primera fase, la CIM el Camp ha obtingut la qualificació de 3 fulles verdes sobre una escala màxima de 5, encara que el procés de certificació continua obert, atès que noves accions que es duguin a terme podran millorar la qualificació obtinguda inicialment. En aquest sentit, CIMALSA seguirà en aquesta mateixa línia per tal d'aconseguir aquesta acreditació en els nous projectes i infraestructures de futur que té previst desenvolupar.

Els criteris que opta VERDEGBCe per avaluar són de metodologia de segona generació, on el fil conductor del segell és l’Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) del parc logístic,  i consisteix en l’avaluació d’una llista de criteris que recullen el càlcul dels impactes del mateix.

El total de criteris es reparteixen en les següents categories: Biodiversitat, ús de recursos ( energia, aigua i materials), gestió de residus i emissions, aspectes socials, aspectes econòmics, concepte de qualitat, i innovació.

Cada criteri té associats una sèrie d’impactes que es produeixen en la vida útil del parc, generant un impacte relatiu que oscil·la entre 0 i el 5. A través d’aquest sistema de treball s’obté un resultat mitjà final que atorga la qualificació adimensional de 0, 1, 2, 3, 4 o 5 fulles, en funció del percentatge d’impacte mitjà final obtingut. D’aquesta manera, properament, es podran comparar diferents parcs logístics sempre que siguin de la mateixa categoria i utilitzin l’eina d’avaluació VERDE.

 

CIM el Camp

imatge_1


Ubicació

La CIM el Camp, ubicada als termes municipals de Reus, Tarragona i la Canonja, disposa d'una superfície de 42 hectàrees de sòl logístic que està actualment en fase de consolidació, amb una ocupació superior al 70%. En una segona fase (sector est) s'ampliarà amb 39 hectàrees més —actualment en tramitació urbanística—, de manera que es convertirà en un dels parcs logístics més grans de Catalunya.


Redactat de la notícia i més informació

Redactat per: Argeme Pérez

Per saber-ne més:  Argeme Pérez


Back to Top

Informació del document

Publicat a 30/10/15
Acceptat a 30/10/15
Presentat el 30/10/15

Volum Notícies, 2015
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos transversals

Nous mètodes i criteris d'avaluació

Avaluació ambiental

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Planificació territorial

Indicadors de seguiment de plans i projectes

Centres logístics

Gestió ambiental de zones logístiques

Localització

Puntuació document

0

Visites 6
Recomanacions 0