El concurs Illa Eficient, és un projecte promogut pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Grup Habitat Futura, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Fòrum d’Entitats de l’Estratègia Catalana de Renovació Energètica d’Edificis (ECREE) i el Col·legi d’Administradors de Finques de Barcelona.

El passat 24 de març es van tancar les candidatures amb la presentació de 27 projectes, un jurat tècnic conformat per experts en diferents matèries, en va pre seleccionar 14 en una difícil decisió, donat el alt nivell dels participants. El dia 15 d’abril es va celebrar l’inauguració de l’exposició de l’Illa Eficient a la Sala d’Exposicions de la direcció General de la Joventut situada al carrer Calàbria 147, i que romandrà oberta fins a principis de maig. La presentació va anar a càrrec del Sr. Carles Sala, Secretari d’habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat, juntament amb el Sr. Antoni Sorolla, Gerent Adjunt d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona i la Sra. Cèlia Galera, Directora General del Grup Habitat Futura.

  Aquesta exposició pública servirà per a que els veïns escullin la proposta guanyadora que es farà pública el proper 23 de maig en el marc  Beyond Building Barcelona-Construmat, on també es podrà veure l’exposició dels projectes seleccionats.

  Des de l’últim trimestre del passat 2014 membres de la Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona i Grup Habitat Futura han convocat reunions amb els presidents de les comunitats de l’illa amb la finalitat de donar a conèixer el projecte i els seus objectius, saber de les seves necessitats, situació de cada comunitat i del seu edifici, així com per motivar i promoure els avantatges i beneficis de formar part d’aquesta iniciativa. Així mateix, el contacte amb les comunitats ha sigut crucial per estimular la votació popular que s’iniciarà durant el període d’exposició prevista dels projectes finalistes del 15 d’Abril al 6 de maig a la Sala d’Art de la Direcció General de la Joventut.

  La proposta guanyadora del concurs d’idees obtindrà un premi econòmic de 15.000 euros i el finançament del projecte executiu per part de l’Ajuntament de Barcelona, en el cas d’acceptació del projecte per part de les comunitats de veïns. Tanmateix, es pretén que aquest projecte es converteixi en una referència per a l’elaboració d’una guia de rehabilitació de l’habitatge a Catalunya.

  Escollit el projecte guanyador, s’iniciarà cap al mes de juny un procés d’informació als veïns per donar a conèixer els avantatges i beneficis de la rehabilitació proposada, les formes de finançament en condicions avantatjoses, les subvencions oficials vigents, els plans de compres col·lectives per generar importants descomptes, etc. En cas d’aprovació per part dels propietaris, durant el tercer trimestre de l’any 2015 es procediria a la redacció definitiva del projecte guanyador, a l’obtenció de la preceptiva llicència i l’inici de les obres.

 

Algunes dades d’interès sobre l’Illa Eficient

  • Nombre d’edificis inclosos: 27
  • Nombre de comunitats de propietaris: 22
  • Nombre d’habitants: 748
  • Superfície construïda: 75.258m2
  • Tipologies d’edificis: Residencial, oficines, salut i hotel
  • Estalvi energètic: es pot aconseguir fins a un 25% amb mesures aïllades (aïllament interior de la façana, substitució de la caldera existent per una de condensació, etc.)
  • Consum energètic i emissions associades: es pot aconseguir una reducció substancial del 50-70%, amb una renovació integral de l’envolupant de les instal·lacions dels edificis
  • D'altres elements: reducció dràstica de les emissions

   

Links a material gràfic i audiovisual

Fotografies: https://app.box.com/s/dlxy7t91u8rcba6c5evaudp67cjkme8c

Vídeo: https://drive.google.com/file/d/0B8BV6JNDEUYPT2lyaHNlLXVNMXc/view?usp=sharing

    Preselecció de projectes presentats al concurs de l'Illa Eficient:

ECO-HUB 700 persones extraordinàries

ECO-HUB

ECO-HUB 700 persones extraordinàries


ILLA VIVA. I tu, com te la imagines?

ILLA VIVA

ILLA VIVA

748 MIRADAS, UN MISMO FUTURO

748 MIRADAS, UN MISMO FUTURO


BARCELONA DESVETLLA LA SEVA CINQUENA FAÇANA

LA CINQUENA FAÇANA


O TU. Oficina de Transformació Urbana. Augmentar l'estalvi i el confort és possible

O TU. Oficina de Transformació Urbana


CenertiKa

CenertiKa


L'ILLA DEL TRESOR

L'ILLA DEL TRESOR


De mica en mica s'omple la pica

De mica en mica s'omple la pica


ILLA EFICIENT, eixample Barcelona 2015

ILLA EFICIENT


CONCURS ILLA EFICIENT. PROPOSTA ATOL·LÓ

ATOL·LÓ


ALICIA: L'ILLA EFICIENT DE BARCELONA

ALICIA


Bieficient = Transformem

Bieficient


P.O.M.A

P.O.M.A


Illa Eficient. Una nova vida per al vostre entorn, edifici i habitatge

Illa Eficient


Redactat de la notícia i més informació

Redactat per: Esther Llorens Nadal i Argeme Pérez i Sánchez

Per saber-ne més: Esther Llorens Nadal


Back to Top

Informació del document

Publicat a 29/04/15
Acceptat a 29/04/15
Presentat el 29/04/15

Volum Notícies, 2015
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Edificació

Sostenibilitat

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Adaptació

Localització

Puntuació document

0

Visites 69
Recomanacions 0

Compartiu aquest document