TERCER SEMINARI DE FORMACIÓ I QUARTA REUNIÓ DE COORDINACIÓ A SARDENYA


Els dies 19 i 20 de març d’enguany va tenir lloc a Sardenya el tercer seminari de formació interna per als socis del projecte transfronterer RELS, adreçat als tècnics involucrats en els set projectes pilot de renovació energètica d’edificis que preveu el dit projecte: un d’Itàlia, quatre de Tunísia i dos de Catalunya. La formació és coordinada per la Universitat Politècnica de Catalunya, responsable del desenvolupament d’un model per a la diagnosi, avaluació i selecció de mesures de renovació energètica que cal implantar d’acord amb els projectes esmentats. L’objectiu del model i del projecte s’alinea amb les finalitats que fixa la UE, d’un 20% d’estalvi d’energia i d’una quota de renovables del 20% en l’horitzó 2020.

En aquest tercer seminari es van revisar els continguts dels dos seminaris anteriors (explicació del model proposat i eines per implantar-lo) i es va plantejar un model multicriteri per a la selecció de mesures de millora. Així mateix, s’hi van presentar exemples de bones pràctiques i estudis existents sobre la mateixa temàtica en altres països de la riba nord i la riba sud de la Mediterrània. I, finalment, es va fer una visita a l’edifici pilot a Villamar, Sardenya.

Seminari de formació i reunió de coordinació

Seminari de formació i reunió de coordinació

Seminari de formació i reunió de coordinació


Projecte RELS

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, a més de ser la coordinadora del projecte RELS, desenvolupa dos projectes pilot per a la millora de l’eficiència energètica en promocions de lloguer a Taradell i Barcelona. Aquests dos projectes, mitjançant l’aplicació del model dissenyat per la UPC, defineixen i seleccionen les mesures d’eficiència energètica i d’implantació d’energies renovables en els edificis analitzats.

D’altra banda, els dies 21 i 22 de març es va reunir el Comitè de Coordinació de RELS, amb presència de l’Autoritat de Gestió del Programa IEVP MED, a Sardenya.

El projecte RELS, signat el 21 d’octubre de 2011, té una durada prevista de quaranta mesos i està subvencionat al 90% pel Programa de Cooperació Transfronterera IEVP CTMED. És coordinat per l’equip d’R+D+i de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, a través del personal de Desenvolupament Internacional i de la Direcció de Qualitat de l’Edificació i Rehabilitació de l’Habitatge. Hi participen, també, tècnics d’altres direccions i unitats. El web oficial del projecte encara és en fase d’elaboració, però se’n pot trobar informació a l’apartat corresponent del web de l’Agència.


Autors

Redactat per: Argeme Pérez

Per saber-ne més: Anna Mestre


Back to Top

Informació del document

Publicat a 08/04/13
Acceptat a 08/04/13
Presentat el 08/04/13

Volum Notícies, 2013
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Edificació

Sostenibilitat

Localització

Puntuació document

0

Visites 7
Recomanacions 0