ELIH MED – MARIE – PROFORBIOMED celebren una reunió de treball: “Estratègia eficiència energètica d’edificis a Espanya. Capitalització de projectes del Programa MED”


El proppassat 1 de març va tenir lloc, a la seu de l’Institut Valencià de l’Edificació, la reunió sobre capitalització dels tres projectes del Programa Med estratègics sobre eficiència energètica en edificis: ELIH MED, MARIE i PROFORBIOMED.

L’objectiu de la reunió va ser constituir el nucli central del Grup de treball 5E a escala nacional amb els socis espanyols dels tres projectes MED estratègics, amb la intenció de compartir accions pilot (conèixer el que fa l’altra part) i esdevenir un suport al desenvolupament del Document estratègic conjunt (Policy Paper).

El Policy Paper és un document que té com a objectiu proposar a l’Autoritat de Gestió del programa MED i al conjunt d’autoritats europees implicades en la matèria, una sèrie de recomanacions consensuades per contribuir a la preparació del pròxim període dels programes i donar resposta als desafiaments relacionats amb l’eficiència energètica i compartits amb els països de la Mediterrània.

Aquest document es pot consultar a:

www.elih-med.eu

A l’agenda del dia hi va haver una visita a un dels edificis de l’acció pilot de rehabilitació energètica que ha dut a terme l’Institut Valencià de l’Edificació a València, en el marc del projecte ELIH MED i amb el suport del Govern regional.

Destaquem

ELIH MED

MARIE

PROFORBIOMED

Reunió i visita a un dels edificis de l’acció pilot de rehabilitació energètica

Reunió i visita a un dels edificis de l’acció pilot de rehabilitació energètica

Assistents a la reunió i socis dels tres projectes estratègics. Visita a un dels edificis de l’acció pilot de rehabilitació energètica.


Temes de la reunió

A més, es van tractar aspectes concrets sobre diverses qüestions:

  • 1. Com aportar desenvolupament a les 14 línies del Policy Paper des de les accions pilot dels 3 projectes.
  • 2. Com aportar al Policy Paper les accions pilot de capitalització en l’àmbit estatal: jornades, seminaris, actes de difusió, etc.
  • 3. Preparar una ponència espanyola per a la jornada de posada en comú dels estats MED que se celebrarà a Eslovènia (setembre 2013)
  • 4. Fer de suport a la producció de la 2a. versió del Policy Paper, a finals de 2013.

A més dels assistents a la reunió i socis dels tres projectes estratègics esmentats, van assistir-hi representants, a més de l’Institut Valencià de la Edificació, dels organismes següents: l’Observatorio de Medio Ambiente Urbano de Màlaga (OMAU), l’Institut de Recerca en Energia a Catalunya (IREC), el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’Associació LIMA (Low Impact Mediterranean Architecture Association), el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient de la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament d’Enguera, la Dirección General de Medio Ambiente de la Consejería de Murcia, l’empresa pública VAERSA, la Agencia de la Energía de Murcia (ARGEM) i EUROVÉRTICE.


ELIH MED – MARIE – PROFORBIOMED

ELIH MED – MARIE – PROFORBIOMED


Autors

Redactat per: Argeme Pérez

per saber-ne més: Anna Mestre


Back to Top

Informació del document

Publicat a 08/04/13
Acceptat a 08/04/13
Presentat el 08/04/13

Volum Notícies, 2013
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Edificació

Sostenibilitat

Localització

Puntuació document

0

Visites 90
Recomanacions 0

Compartiu aquest document