Alfabet sostenible

El Col·legi de Sant Josep de Navàs, per l’apartat de Cooperació entre regions, en el projecte Alfabet sostenible. Escoles de Catalunya, Finlàndia, Grècia, França i Països Baixos han participat en el projecte de buscar una paraula relacionada amb la sostenibilitat i els residus que comenci per una lletra determinada. Aquesta paraula també formarà part d’una frase de defensa i sensibilització del medi ambient, que parteix d’una reflexió col·lectiva. Tot el procés es descriu en un vídeo conjunt de totes les escoles participants.


Alfabet sostenible


Marató residu zero

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet, al Bages, en la categoria Administracions, per la Marató residu zero, que és una campanya que promou l’esmorzar sostenible i saludable i reduir els residus que generen nenes i nens de l’escola. A la campanya s’han adherit tres escoles del municipi amb un total de 600 alumnes. A més, s’ha disposat de  la implicació de les famílies a través de l’AMPA. El resultat ha estat reduir en un 33% la generació de residus d’envasos.


ResidÚs

L’empresa ResidÚs en la categoria Empresa pel projecte “Escola i comerç, simbiosi antiresidus”, que mostra una acció transversal de col·laboració entre l’escola Eiximenis de Girona i Llagurt, un comerç gironí de venda de iogurt gelat. La iniciativa fa que els pots de vidre que els alumnes recullen a casa, Llagurt els netegi i els enviï a les botigues que els ofereixen al clients per servir-los el producte i reduir la generació d’envasos. Aquesta va ser una acció de les dutes a terme durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus.


ResidÚs


Autores

Redactat per: Mireia Padròs i Marga Torre

Per saber-ne més: Mireia Padròs


Back to Top

Informació del document

Publicat a 14/06/19
Acceptat a 14/06/19
Presentat el 14/06/19

Volum Notícies, 2019
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Prevenció, minimització i tractament de residus

Valorització de residus no aprofitables com a subproductes

Valorització de materials

Optimització dels processos de tractament de residus

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Localització

Puntuació document

0

Visites 98
Recomanacions 0

Compartiu aquest document