Vols de drons

Els drons volaran a l’aeroport d’Alguaire malgrat que la normativa sobre seguretat aèria encara els prohibeix als recintes aeroportuaris de tota la Unió Europea (UE). Per fer-ho possible, Aeroports de Catalunya tancarà temporalment la pista a avions de passatgers quan aculli vols d’aquests aparells. D’aquesta manera deixarà de ser un aeroport comercial i no estarà subjecte a les normes que els regeixen durant el temps en què sigui escenari per a proves amb aquesta tecnologia.

La Fira LleidaAirChallenge

Draft Torre 931377341-image2.png

La Fira LleidaAirChallenge torna a l’Aeroport de Lleida-Alguaire amb un nou espai dedicat als drons i els seus usos. El certamen, que arriba a la setena edició, se celebrarà el cap de setmana de l’11 i 12 de juny amb prop d’un centenar d’expositors entre escoles de pilots, escoles de tripulants de cabines, empreses d’helicòpteres, aeroclubs del territori, federacions aèries, empreses de fabricació i reparació d’aeronaus, escoles de mecànics, empreses de new space i noves tecnologies aeronàutiques i de l’espai. A més, també hi ha una desena de conferències previstes sobre drons i la nova mobilitat aèria, el control aeri o la formació de pilots.


La Fira disposarà aquesta edició d’una part dedicada als drons. Una vintena d’empreses vinculades a aquest sector vindran a presentar les seves experiències amb aquests nous vehicles de mobilitat aèria i el seu futur. Per aquest motiu, també s’ha decidit organitzar, dissabte i diumenge, exhibicions de drons i demostrar les seves possibilitats. També s’ha programat un taller per a nens i nenes per tal que coneguin com funcionen els drons i la seva gestió en remot.


En la roda de premsa de presentació a la Delegació Territorial del Govern a Lleida, el secretari de Territori i Mobiliat, Isidre Gavín, ha assenyalat que s’ha aconseguit crear una dinàmica molt orientada a la professionalització, de manera que no només l’hem recuperat, sinó que ha crescut i és molt més especialitzada. El secretari ha afegit que cal reforçar el rol de Lleida com un referent d’aeroport industrial i de serveis, en la línia del canvi d’estratègia que es va plantejar fa uns anys. El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha subratllat que LleidaAirChallenge és l’única fira d’aquest àmbit a Catalunya i a l’estat espanyol, i ha incidit en el pes que tindrà en aquesta edició el sector de la nova mobilitat aèria. El delegat ha recordat que una part important de les empreses que exposaran per primer cop estan vinculades al món dels drons i les seves aplicacions. Solé ha valorat molt positivament l’increment de la seva presència atès que s’avé amb l’objectiu i els esforços del Govern perquè Lleida-Alguaire esdevingui un aeroport industrial, tecnològic i aeroespacial de referència en aquest àmbit.

Draft Torre 931377341-image1.jpeg


Durant la Fira també se celebrarà el campionat d’Espanya d’ULMs (ultralleugers) amb una vintena d’aeronaus que faran diferents exhibicions i que posarà en valor les instal·lacions aeroportuàries.

Aquesta Fira s’ha anat convertint en una plataforma de negoci i d’innovació perquè els expositors, públic i amants de l’aviació creïn sinergies empresarials ampliant coneixements, experiència i informació. Alhora, també té com a objectiu que empreses i visitants coneguin les instal·lacions de l’aeroport per possibles usos de les mateixes. A tall d’exemple, Cosmic Research, un expositor d’edicions anteriors, actualment utilitza les instal·lacions per a fer proves dels seus coets. També l’Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú EFAV va obrir un nou centre de formació de mecànics aeronàutics a l’Aeroport.


Autors

Redactat per: Elisabeth Oliva i Marga Torre

Per saber-ne més: Elisabeth Oliva

Back to Top

Informació del document

Publicat a 19/05/22
Acceptat a 19/05/22
Presentat el 19/05/22

Volum Notícies, 2022
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Xarxa aeroportuària

Accessibilitat als aeroports

Gestió d'aeroports

Impactes del trànsit aeri

Puntuació document

0

Visites 4
Recomanacions 0

Compartiu aquest document