El passat 15 de juny, es va presentar a la seu central del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) el projecte europeu l'Interreg Europe BID-REX que està dissenyat per contribuir en l'intercanvi d'experiències entre les autoritats públiques i millorar, així, el compliment de les polítiques i programes de desenvolupament regional. El Govern català vol aprofitar els recursos d'aquest programa Interreg per dissenyar el futur Observatori del Patrimoni Natural, sobre la base de les necessitats de la direcció general de Polítiques Ambientals, els diferents actors regionals i l'experiència d'altres regions europees

Observatori del Patrimoni Natural

La gran quantitat d'informació científica i tècnica que es genera sobre el medi natural fa que sovint quedi dispersa i no arribi de manera directa als responsables de polítiques ambientals i de desenvolupament regional. Per això, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC) ha posat en marxa un projecte europeu -l'Interreg Europe BID-REX- que està dissenyat per contribuir en l'intercanvi d'experiències entre les autoritats públiques i millorar, així, el compliment de les polítiques i programes de desenvolupament regional.

  El Govern català vol aprofitar els recursos d'aquest programa Interreg per dissenyar el futur Observatori del Patrimoni Natural, sobre la base de les necessitats de la direcció general de Polítiques Ambientals, els diferents actors regionals i l'experiència d'altres regions europees. Segons la responsable de la secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, és necessari disposar de l'Observatori del Patrimoni Natural, atès que és una eina imprescindible per involucrar i coordinar els actors rellevants en la informació sobre el medi natural del país i afavorirà l'ordre i l'intercanvi de la informació per respondre a les necessitats reals del medi.

  Per altra banda, el director general del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Denis Boglio, va remarcar l’oportunitat que suposa per Catalunya conèixer què es fa en altres regions europees amb els mateixos problemes i necessitats. En aquest sentit, l’intercanvi de coneixements i experiències ha de permetre millorar la implementació de les polítiques regionals.

Finançat amb fons europeus

L’acte s’ha celebrat a la seu central del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), organisme que lidera el projecte. La presentació ha comptat amb la presència de representats dels nous socis de les set regions europees que hi participen. A més de Catalunya, amb el CTFC i la Generalitat com a socis, i el País Basc, també hi participen altres institucions d’Anglaterra, Itàlia, Eslovènia, Hongria i Bèlgica. El projecte Interreg Europe BID-REX, finançat amb Fons Europeus de Desenvolupament Regional, té una durada de cinc anys i compta fer cinc reunions tècniques d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques, així com un pla d’acció per a cadascuna de les regions implicades.


moment sessió


Foto grup


Redactat de la noticia i més informació

Per saber-ne més: CTFC i Departament de Territori i Sostenibilitat


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/07/16
Acceptat a 01/07/16
Presentat el 01/07/16

Volum Notícies, 2016
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Planificació de la biodiversitat i del patrimoni natural

Tendències de la biodiversitat a Catalunya

Localització

Puntuació document

0

Visites 2
Recomanacions 0

Compartiu aquest document