Projecte MENFRI

El projecte, centrat en la transmissió de coneixement i la cooperació, ha obert la porta a noves oportunitats, entre les quals The NODE.

El projecte MENFRI (Xarxa Mediterrània de Recerca i Innovació Forestal) va començar l’abril del 2013, sota l’auspici del 7è Programa marc de la Comissió Europea, i va estar liderat per l’investigador del CREAF, Enrique Doblas Miranda el qual coordinà institucions, universitats i empreses de la conca mediterrània.

Un dels resultats ha estat l’establiment d’una xarxa de contactes sòlida entre el sector forestal del nord i el sud de la Mediterrània. Així mateix, el projecte ha servit per presentar un gran ventall de serveis a la gent vinculada amb el sector forestal de la Mediterrània: cursos de formació gratuïts sobre SIG, de gestió empresarial i de creació de noves empreses; de la mateixa manera s’han facilitat trobades per potenciar els acords i projectes empresarials a banda i banda del Mediterrani: UE i països del Magrib com ara el Marroc, Tunísia o Algèria.

                                      

Naya 2017a-CREAF -MENFRI-ha-suposat-un-nou-MENFRI Imatge1.png

                                      El 23% de la població rural de Tuníssia depèn directament dels boscos.

                                      Autor: Isaac Lupiañez

 

La gestió forestal i la transmissió de coneixement són essencials per a la societat

Segons el responsable de MENFRI “no podem seguir pensat en conservar un bosc sense ni tan sols trepitjar-lo, perquè nosaltres també formem part d’aquest ecosistema. Conservar-lo només per amor a la natura és una concepció ja antiquada”. Perquè la societat pugui comprendre el que es fa a centres com el CREAF és necessari que no quedi de portes endins. Així, s’entendrà que l’única manera de conservar efectivament un bosc és gestionar-lo correctament i treure-li un profit sostenibles.

“És molt més útil invertir en formar a la gent que viu del bosc que fer-ho per investigar com protegir-lo intacte, especialment si aquest coneixement no ha d’arribar a les persones que hi viuen i depenen d’ell”, afegeix Doblas.

The NODE, un salt més enllà

MENFRI va posar el seu punt i final amb la conferència que es va fer al Parlament europeu el 16 de novembre de 2016. No obstant això, ja des dels inicis del projecte, els socis de MENFRI van veure la necessitat de seguir treballant en aquesta línia i seguir apostant pel desenvolupament sostenible del sector forestal mediterrani.

Per això, s’ha creat The NODE, una plataforma de serveis multidisciplinària sense ànim de lucre. Amb aquest projecte es vol ajudar els governs locals i regionals a solucionar problemes de desenvolupament sostenible, oferir propostes que prevegin alhora solucions d’índole social, ecològica, política, logística… “Oferim serveis a partir de les relacions i connexions que hem establert durant el desenvolupament de MENFRI. Actuem com un node, que en funció dels teus interessos i necessitats et posa directament en contacte amb les entitats apropiades”, conclou Enrique Doblas, líder del projecte. Per a més informació sobre The NODE, podeu seguir l’enllaç http://thenode.co/

Per accedir a tota la informació de MENFRI: http://www.menfri.eu/


Autors

Redactat de la noticia: Albert Naya Díaz

Per saber-ne més: Albert Naya Díaz

 

Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/03/17
Acceptat a 01/03/17
Presentat el 01/03/17

Volum Notícies, 2017
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Localització

Puntuació document

0

Visites 56
Recomanacions 0