#M2020

Període:

Febrer 2020 – Juny 2021

Participants:

Draft Torre 876154802-image1.png

Deu socis: Ports de la Generalitat de Catalunya, Ports Illes Balears, Port de Sète, Port de Càndia (Iràklion), Pôle Mer Med, Athena R&I Center, IMT Montenegro, la Universitat de Rijeka, SAS Noveltis i l’EPM (Euroregió Pirineus Mediterrània).

Descripció

Impulsar els ports petits i mitjans de la Mediterrània amb la implantació d’eines innovadores, en línia amb el nou Pla de ports de Catalunya, que s’ha aprovat recentment.

Draft Torre 876154802-image2.png

PSAMIDES és l’acrònim anglès del nom del projecte, Ports small and medium alliance for sustainable development i està finançat amb 2,8 milions d’euros pel programa europeu Interreg MED.

Objectius

Optimitzar el funcionament dels ports petits i mitjans a través de la implantació d’eines innovadores que ajudin a gestionar els fluxos turístics, controlar millor els costos, proporcionar més serveis als usuaris i a les usuàries i estimular l’eco-innovació d’aquests ports reduint les externalitats ambientals derivades de l’activitat turística.

El projecte té dues grans línies de treball:

1. Crear una comunitat de creixement blau de ports petits i mitjans, que adopti un enfocament transnacional per aconseguir que aquests ports puguin crear un ecosistema de negocis integrat que doni suport a la innovació i permeti superar la limitació de fons i de personal actual, amb l’objectiu que aquests ports puguin identificar quines són les solucions més efectives en cada cas.
2. Millorar la governança del creixement blau, amb la creació d'una eina i una metodologia de governança multinivell efectiva que permeti capitalitzar les experiències de gestió, que es podrien reproduir en centenars de ports de l’àrea MED.

Els ports petits i mitjans, amb les seves zones nauticoesportives, les grans eslores, l’activitat de creuers i les indústries turístiques relacionades, són un factor clau de competitivitat a l’àrea MED.

Novetats que aporta l'acció

Dues proves pilot al port de la Ràpita a l’any 2020

  • dues proves pilot amb un sistema tecnològic innovador de monitoratge mitjançant anàlisis d´imatge. La primera, dels punts d’amarratge de vaixells que permet conèixer l’ús que es fa dels amarradors portuaris, facilita una millor gestió de l’espai i afavoreix l’activitat dins del port. A la segona prova també es fa anàlisis de les imatges por poder determinar les tipologies de les embarcacions, les hores d’entrada i de sortida, les velocitats dels vaixells que transiten per la bocana. Tenir aquestes pautes de comportament de les persones usuàries serà d’ajut per implementar mesures com la seguretat o la diversificació de serveis.
  • Al mes al gener del 2021 s’ha implantat la tercera prova pilot amb un paviment solar que produirà una potència energètica de 700 kWh al mes. Aquesta energia anirà a la xarxa del port per a l’autoconsum de diferents activitats portuàries.


Prova pilot al port de Blanes

A aquest port s’han instal·lat tres torretes de telegestió intel·ligents per subministrar aigua i electricitat, i així estalviar recurs energètics al moll de creuers turístics que dona servei a aquestes embarcacions i als xàrters. Aquestes torretes permeten als usuaris detectar problemes de funcionament i enviar alarmes en cas de problemes, adaptar-se al consum de cada usuari o usuaris i a les seves formes de pagament: amb targeta, una app o codis de cada client.

Draft Torre 876154802-image3.png Draft Torre 876154802-image4.png

Torretes de telegestió intel·ligent al port de Blanes.

Per saber-ne més

Responsable: Enric Martínez

Back to Top

Informació del document

Publicat a 09/05/21
Presentat el 09/05/21

Volum Ports de la Generalitat, 2021
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Xarxa portuària

Gestió de ports

Gestió ambiental de zones portuàries

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Eixos instrumentals

Tècniques de disseny, construcció i manteniment d'infraestructures

Nous materials i sistemes auxiliars

Infraestructures en entorns sensibles

Puntuació document

0

Visites 18
Recomanacions 0

Compartiu aquest document