Destaquem

Strawscraper (Bloc Dezeen)

Belatchew Arkitekter AB

Completada l'any 1997, la Söder Torn és un dels edificis d'habitatges més alts d'Estocolm (Suècia). Fa 86 m d'alçada i té vint-i-quatre plantes, tot i que el projecte original de l'arquitecte danès Henning Larsen en preveia quaranta.


StrawReconversió

La Söder Torn, originàriament retallada, podrà ara assolir l'alçada inicial prevista.


L'estudi suec Belatchew Arkitekter vol ara executar la remunta de la Söder Torn fins a l'alçada prevista inicialment, mitjançant l'addició de setze plantes. En l'espai que es guanyarà es proposa d'instal·lar-hi espais d'ús públic, incloent-hi establiments de lleure i miradors sobre la capital sueca.

Però sens dubte el que més crida l'atenció del projecte (anomenat Strawscraper), és la proposta de cobrir tota la façana de l'edifici resultant amb milers de brins piezoelèctrics, fets de compòsit plàstic, que converteixin la construcció en una granja eòlica urbana –amb una voluntat clarament icònica, a més.


StrawAbansDesprés


Amb aquest sistema de filaments eòlics s'eviten alguns problemes habituals dels aerogeneradors convencionals, com ara el soroll o el perill per a les aus. A més, la brisa més feble és suficient per posar en moviment els brins. D'altra banda, s'aconsegueix dotar de dinamisme quelcom estàtic com és un edifici: segons els arquitectes, el moviment dels filaments amb el vent suggereix l'ondulació d'un camp de blat o un cos que respira.

Aquesta nova modalitat de planta energètica urbana, segons l'estudi Belatchew, permet que tota mena d'edificis, tant nous com ja existents, esdevinguin productors d'electricitat.


StrawSecció

Proposta de distribució d'usos.


Autors

Redactat per: Alfonso Martínez Jaume


Back to Top

Informació del document

Publicat a 11/04/14
Acceptat a 11/04/14
Presentat el 11/04/14

Volum Més enllà del Departament, 2014
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Edificació

Sostenibilitat

Localització

Puntuació document

0

Visites 47
Recomanacions 0