Destaquem

Airparif Simulation 3D

Votre Air

Les AASQA (associations agréées de surveillance de la qualité de l'air) són organismes homologats pel Ministeri de Medi Ambient francès encarregats de la vigilància de la qualitat de l'aire i de la difusió de la informació relacionada. Airparif, juntament amb altres integrants de l'AASQA de la regió de París, ha desenvolupat, en el marc del projecte Aircity, un prototip que permet calcular i representar la pol·lució de l'aire de la capital francesa.

El sistema pot cartografiar tridimensionalment els nivells de NO2 i de partícules en cent vint zones de la ciutat, amb una precisió de 3 m, i predir-ne el comportament. La informació de l'hipercentre de París, de 2,3 per 2,3 km, és captada per quatre estacions i gestionada per vint-i-quatre processadors. L'àrea total d'anàlisi, de 12 per 10,5 km, disposa de vint estacions i cinc-cents processadors.


La nova eina recull les dades de contaminació de 38.000 trams de via pública i, gràcies a l'adaptació de programaris preexistents (del CEA – Commissariat à l'Énergie Atomique et aux Énergies Alternatives), emprats en defensa civil, ofereix una representació precisa de la dispersió prevista de la pol·lució en funció del vent i de les edificacions de la zona.

A parer dels seus impulsors, Aircity pot esdevenir una eina de gran utilitat: fent visible la pol·lució que no ho és, i mostrant-ne el comportament, pot contribuir a la planificació d'itineraris d'acord amb les zones que cal evitar (en aquest sentit, hom confia que podrà recollir el testimoni de Votre Air, un altra aplicació d'Airparif, però de molta menys resolució i abast geogràfic que Aircity). També pot servir com a instrument de suport a la presa de decisions en la planificació urbanística o en la gestió del trànsit.


Autors

Redactat per: Alfonso Martínez Jaume

 

Back to Top

Informació del document

Publicat a 11/04/14
Acceptat a 11/04/14
Presentat el 11/04/14

Volum Més enllà del Departament, 2014
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Indicadors ambientals

Comunicació amb l'usuari

Eixos transversals

Nous mètodes i criteris d'avaluació

Avaluació ambiental

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Qualitat de l'aire i salut

Contaminació atmosfèrica i protecció de l'ambient atmosfèric

Localització

Puntuació document

0

Visites 12
Recomanacions 0