Destaquem

Plataforma Fesedit

Pla estratègic UdG

res.cat


El Pla estratègic d'ambientalització de la Universitat de Girona preveia, en l'apartat de mobilitat, l'impuls a un sistema de carpooling entre la comunitat universitària, centrat, inicialment, a facilitar els desplaçaments amb origen o destinació als campus de la institució. Després de la prova pilot duta a terme el curs 2010-2011 (anomenada e-hitchhiking), va néixer la plataforma fes_edit, que posa en contacte, via telèfon mòbil (amb una app d'Android específica) o Internet, persones que fan una ruta similar per tal que la facin juntes. La plataforma permet les consultes de disponibilitat en temps real i el seguiment dels vehicles per GPS. Disposa a més d'un sistema de valoració dels usuaris que proporciona la confiança que no ofereix l'autoestop convencional.


FeseditLogo


Amb el temps, la iniciativa ha acabat abastant un àmbit geogràfic més ampli: té forta implantació a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i de fet no és difícil trobar usuaris de tot Catalunya.

Els avantatges d'un sistema d'aquest tipus són múltiples: no només s'hi pot assolir una reducció significativa de les emissions de contaminants i de CO2 fent que els vehicles particulars vagin més plens, sinó que pot originar importants estalvis econòmics,en permetre dividir els costos del desplaçament entre diversos usuaris, o aconseguir bonificacions per alta ocupació en peatges; alguns dels avantatges més recents incorporats a fes_edit han estat la posada a disposició dels usuaris de places d'aparcament reservades al campus de la URV, i també de dues places exclusives prop del parc de la Devesa, al centre de Girona.


FeseditPàrquing


La utilització del sistema també possibilita el contacte social entre membres d'una mateixa comunitat i pot afavorir el networking. D'altra banda, la plataforma fes_edit s'inscriu en tot un moviment més ampli de foment de la mobilitat de proximitat i del comerç local, que troba la seva màxima expressió en la creació d'una moneda social, anomenadares, inspirada en una iniciativa belga, i que ja disposa de gran quantitat d'establiments adherits (Res.cat).

L'ús de fes_edit és extremament senzill, i gratuït pel que fa a la intermediació entre els usuaris; això no obsta, però, com en altres plataformes similars, perquè després ells puguin establir algun tipus de contraprestació econòmica.


FeseditEsdeveniments

Llista de peticions i ofertes dels inscrits.


Cal assenyalar que s'està intentant implantar el sistema fes_edit a l'edifici de la Generalitat a Girona, on hi treballen quasi nou-centes persones, dintre del Pla de responsabilitat social de la institució. La Generalitat ha encarregat a Easy Innova SL, la spin-off de la UdG que va crear el servei, que treballi en la possible inclusió de l'edifici de Santa Caterina en la plataforma. El Pla de responsabilitat social estima que només que un 15% dels treballadors de Santa Caterina que hi van en cotxe utilitzés el fes_edit el benefici equivaldria a prop de 8.250 €, que cobririen amb escreix la inversió necessària (6.000 €) per crear una nova comunitat a la plataforma o signar convenis amb pàrquings per aconseguir bonificacions o exempcions per als usuaris del sistema.


Redactat per: Alfonso Martínez Jaume


Back to Top

Informació del document

Publicat a 19/12/13
Acceptat a 19/12/13
Presentat el 19/12/13

Volum Més enllà del Departament, 2013
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Serveis basats en la localització

Eixos transversals

Aspectes socials i culturals - dimensió social

Dimensió social de la mobilitat

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Mobilitat de passatgers

Nous vehicles i modes per passatgers

Localització

Puntuació document

0

Visites 49
Recomanacions 0