Logo del sistema Bicibox

Bicibox, iniciativa de l’Entitat Metropolitana del Transport, consisteix en una xarxa metropolitana de mòduls tancats per a l’aparcament segur de bicicletes de particulars. Oferirà inicialment unes 2.000 places, i té com a finalitat la reducció dels robatoris i dels actes vandàlics que sovint pateixen les bicicletes aparcades a la via pública (cal tenir present que, segons les dades del Baròmetre Anual de la Bicicleta 2009, a un 12% de les persones usuàries d’aquest mode els l’havien robat alguna vegada, i a un 8%, en diverses ocasions). Es preveu que cap a mitjan febrer de 2011 es començarà a implantar el sistema, després del període de prova iniciat el 17 de gener a Sant Joan Despí.

L’objectiu dels aparcaments Bicibox és fomentar l’ús de la bicicleta per part de la ciutadania. Per aquest motiu, els mòduls s’ubicaran prop de centres d’atracció de mobilitat i d’estacions de transport públic, en un intent d’incentivar la intermodalitat. El sistema Bicibox és flexible perquè els mòduls requereixen obra civil mínima, raó per la qual poden atendre increments de demanda temporals en àmbits concrets. A més, el fet que funcionin amb energia solar en garanteix l’autosuficiència energètica. Els mòduls estan connectats telemàticament a un centre de control. Amb una llargada màxima de 6,6 m, els mòduls ofereixen set o catorze places, segons siguin operables des d’un sol costat o des de tots dos.

Bicibox es planteja com un punt segur d’estacionament en destí més que no pas com un lloc d’estacionament permanent dels vehicles. Així, per afavorir la rotació, el temps d’estacionament màxim serà de dotze hores, superades les quals es cobrarà un suplement per hora addicional (de 0,10 €, amb possibles escalats creixents). Cada persona usuària de Bicibox haurà d’estar registrat, com també la seva bicicleta (a http://www.bicibox.cat, vegeu-ne imatge de la pàgina principal), i satisfarà un abonament anual de 35 €. Podrà accedir a tots els mòduls de la xarxa metropolitana, mitjançant targeta sense contacte. Eventualment, es pot acabar establint un sistema de reserva temporal de plaça que garanteixi la disponibilitat d’aparcament.

 

Bicibox1

Sistema d'aparcament Bicibox

 

Bicibox2

Aparcament segur de bicicletes

  Destaquem

Entitat Metropolitana del TransportBicibox

Autors

Redactat per: Alfonso Martínez Jaume


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/04/11
Presentat el 01/04/11

Volum Més enllà del Departament, 2011
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Mobilitat de passatgers

Intermodalitat

Localització

Puntuació document

0

Visites 61
Recomanacions 0

Compartiu aquest document

Paraules clau