El Distrito C de Telefónica a Madrid


La companyia Telefónica ha desenvolupat un complex (Distrito C) per a quaranta mil empleats a fi de reduir les despeses de connexió entre seus. Distrito C ha estat dissenyat per l’arquitecte Rafael de la Hoz i se situa al sector de Las Tablas, recentment urbanitzat, al nord de Madrid.

Distrito C consta de quinze edificis, amb una superfície total de prop de 200.000 m2. Tots els edificis que componen el parc empresarial són idèntics, cosa que ha permès escurçar terminis de construcció i reduir les minves de materials –tot i això, val a dir, la despesa ha estat d’uns 400 MEUR–. Dotze dels edificis, que sumen més de 150.000 m2, formen quatre barris idèntics, un a cada cantonada del complex. Cada barri es compon d’un edifici de nou plantes i dos de quatre. L’edificació central, de més de 16.000 m2, consta d’un plint sobre el qual s’alcen dos cossos, per a oficines i presidència. El plint, al seu torn, conté auditoris i sales de convencions. Hi ha, també, un segon edifici auxiliar, d’uns 4.000 m2. La connexió entre els diferents edificis s’organitza al voltant d’un llac central. Existeixen nou aparcaments, quatre de subterranis i cinc d’exteriors, amb capacitat total per a més de 4.400 vehicles.

El complex es proclama energèticament sostenible, amb presència de més de 15.300 panells solars a les cobertes (més de 20.000 m2), cosa que hauria de permetre captar uns 4 milions de kW/h/any i deixar d’emetre a l’atmosfera unes 14.000 tm de CO2 anuals. Per aconseguir ombra, les finestres estan cobertes de panells sobresortints. Els edificis estan recoberts per vidres superaïllants i amb autoenfosquiment. Distrito C està envoltat d’espècies de vegetació autòctona que consumeixen poca aigua, majoritàriament aigua pluvial que recircula. En la vegetació hi té poca presència la gespa.


Destaquem

European Urban Knowledge NetworkBlog InHabitat

Autors

Redactat per: Alfonso Martínez Jaume

Back to Top

Informació del document

Publicat a 03/01/11
Acceptat a 03/01/11
Presentat el 03/01/11

Volum Més enllà del Departament, 2011
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Planificació urbanística

Reurbanització

Remodelació del sòl industrial

Processos de nova urbanització

Edificació

Sostenibilitat

Equipaments singulars

Eixos instrumentals

Previsió

Demanda de mobilitat de persones i de moviment de mercaderies

Tècniques de disseny, construcció i manteniment d'infraestructures

Nous materials i sistemes auxiliars

Infraestructures singulars

Localització

Puntuació document

0

Visites 101
Recomanacions 0

Compartiu aquest document