Coordinat pel Forum of European National Highway Research Laboratories (FEHRL) i amb la participació d’instituts nacionals de França (LCPC), Alemanya (BASt), els Països Baixos (RWS) i Dinamarca (DRI), el Programa Forever Open Road (2010-2013) vol desenvolupar conceptes de disseny i manteniment de les carreteres futures: adaptables, automatitzades, resistents al canvi climàtic; segures, energèticament eficients, més silencioses; fiables, per a una mobilitat més eficaç; i amb un concepte constructiu únic, siguin quines siguin llur categoria i ubicació. La idea final és que les carreteres requereixin intervencions mínimes per a reparacions i ampliacions, amb una estructura de paviment prefabricat que pugui acollir els elements d’automatització i de resistència al clima.

  • Carretera adaptable per a manteniments futurs i condicions canviants, que inclogui una subbase prefabricada amb canals de drenatge i conduccions de comunicacions; sistemes encastats i movibles de sensors del trànsit i de les condicions de la carretera; sistemes incorporats per afegir carrils o infraestructures; xarxa d’emmagatzematge i transferència de calor; infraestructura per a plafons de senyalització electrònics; una superfície flexible, duradora, autonetejant, autoreparadora, etc. Vegeu-ne esquema.
  • Carretera automatitzada, que inclogui, entre altres elements, sistemes de guiatge i d’interacció vehicle-carretera, amb comunicació constant per ràdio i per satèl·lit; servei d’avisos meteorològics a partir de sensors del clima; sensors encastats al paviment per al control de velocitat i de sortida de carril, etc. Vegeu-ne esquema.
  • Carretera resistent al canvi climàtic, que aprofiti l’energia solar per evitar el gebre i n’emmagatzemi la sobrera en instal·lacions properes; vegetació de marge per a l’absorció del CO2, regada amb aigües d’escolament; dipòsits pluvials i drenatge; senyalització electrònica i il·luminació alimentades per l’energia captada; superfície porosa fotoreflectora, etc. Vegeu-ne esquema.

 

ForeverOpenRoad_01

La carretera adaptable

 

ForeverOpenRoad_02

La carretera automatitzada

 

ForeverOpenRoad_03

La carretera resistent al canvi climàtic


Destaquem

FEHRL, Programa Forever Open Road

Autors

Redactat per: Alfonso Martínez Jaume

Back to Top

Informació del document

Publicat a 03/01/11
Acceptat a 03/01/11
Presentat el 03/01/11

Volum Més enllà del Departament, 2011
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Localització

Puntuació document

0

Visites 20
Recomanacions 0