El nou aeroport de Berlín Brandenburg incorpora tot un seguit de mesures correctores per pal·liar el seu impacte territorial.


Per un activitat aeroportuària amb menys impacte ambiental

El Berlin Brandenburg International Airport (BBI) s’està construint als terrenys que ocupava l’aeroport de Schönefeld i pretén acabar substituint aquest i els de Tegel i Tempelhof. És una infraestructura de gran envergadura, amb previsions inicials de trànsit de 20 milions de passatgers el 2011. Malgrat les dimensions de la infraestructura s’han adoptat diverses mesures correctores i compensatòries del paisatge i el medi ambient. Concretament:

  • Adequació de la planúria de Zuelow, d’unes 2.600 ha, en col·laboració amb l’Associació del Brandenburg Central per a la Conservació Rural. Hom pretén redissenyar el paisatge, fent-lo més variat, partint els terrenys agrícoles en parcel·les més petites i emfasitzant les estructures ja existents.
  • Protecció dels arbres, amb mesures com la protecció de les arrels amb tanques, el repartiment de càrregues, la protecció dels troncs i l’ús de mètodes constructius respectuosos. Aquestes actuacions han permès salvar alguns roures bicentenaris dels encontorns, ubicats al bell mig de les vies de subministrament i d’evacuació de residus del nou aeroport, fent passar aquesta infraestructura soterrada a 2,50 m de les arrels dels arbres.
  • Reubicació de certes espècies d’amfibis en perill, amb la construcció de quatre estanys ad hoc; reubicació de certes espècies de ratpenats, prèvia a la tala d’arbres.
  • Reducció dels costos operatius de l’aeroport implantant-hi mesures d’eficiència energètica, amb recirculació de calor, ús d’energia geotèrmica i utilització de l’aigua de pluja per a la refrigeració. Segons la “Declaració ambiental” de 2007, el BBI es compromet a complir els termes de l’Eco-Management and Audit Scheme de la Unió Europea i a aconseguir la certificació ambiental DIN EN ISO 14001.
  • Ús de mesures actives i passives contra el soroll: d’entre les actives, la prohibició dels vols nocturns —tret dels indispensables, com els de correus o emergències—; d’entre les passives, la tarificació de serveis aeroportuaris en funció del nivell de soroll de les aeronaus.


Aeroport internacional de Berlín Brandenburg


Autors

Redactat per: Alfonso Martínez Jaume

Per saber-ne més: Aeroports de Berlín - Berliner Flughäfen


Informació relacionada

Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/07/10
Acceptat a 01/07/10
Presentat el 01/07/10

Volum Més enllà del Departament, 2010
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Paisatge

Gestió integrada del paisatge

Edificació

Sostenibilitat

Equipaments singulars

Xarxa aeroportuària

Gestió d'aeroports

Creixement dels aeroports comercials

Eixos transversals

Planificació i projectació

Projectes territorials i ambientals

Localització

Puntuació document

0

Visites 10
Recomanacions 0

Compartiu aquest document