Els dies 10 i 11 d’octubre es va celebrar al Palau Macaya de Barcelona, el primer Workshop Temàtic del projecte ENHANCE "EMAS as a Nest to Help And Nurture the Circular Economy".

Primer workshop temàtic sobre EMAS i economia circular

Aquest primer workshop temàtic sobre EMAS i Economia Circular va permetre que els socis del projecte i els stakeholders interactuessin i debatessin sobre les bones pràctiques per a la promoció de l’EMAS i la implementació de polítiques i estratègies per fomentar un model d’economia circular.

Durant la sessió d’intercanvi d’experiències, els socis van obtenir informació sobre les bones pràctiques i com aquestes poden afavorir la transició cap a un model d’economia circular, per tal de començar a treballar en aquelles susceptibles de ser seleccionades i transferir-les a la seva regió.

Al workshop, a través d’una taula rodona constituïda per experts en economia circular, es van abordar diferents punts de vista sobre el tema. Una de les principals lliçons apreses és que les organitzacions han de començar a considerar la potencialitat del treball en simbiosis compartint recursos amb altres organitzacions per a optimitzar-los i incrementar la seva eficiència i alhora ser més competitives.

En aquest sentit, els socis de projecte i els seus stakeholders van tenir l'oportunitat de visitar dues organitzacions EMAS: l’Autoritat Portuària de Barcelona, on es van comentar diferents exemples de simbiosis industrial, i el Liceu de Barcelona, on van conèixer el seu compromís ambiental i energètic.

  Fonts de consulta:

INTERREG Europe ENHANCE

https://www.interregeurope.eu/enhance/


Redactat de la noticia i més informació

Redactat de la noticia: Josep Maria Masip Moreno

Per saber-ne més: Josep Maria Masip Moreno


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/12/17
Acceptat a 01/12/17
Presentat el 01/12/17

Volum Notícies, 2017
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Producció i consum sostenible

Sistemes de gestió ambiental

Eixos instrumentals

Transferència

Mecanismes de transferència del coneixement de la recerca i la innovació

Localització

Puntuació document

0

Visites 42
Recomanacions 0

Compartiu aquest document