Destaquem
Projecte Plug-n-Harvest

#M2022

Draft Echave-Sustaeta 698710974-image1.png

Coordinació de l’activitat:  Centre for Research and Technology Hellas (CERTH) (Grècia)

Altres participants: Agència de l’Habitatge de Catalunya, RWTH Aachen University (Alemanya), Cardiff University (Regne Unit), Alumil Aluminium Industry (Grècia), Aiguasol (Espanya), Odin Solution (Espanya), Siemens SRL (Alemanya)

Període:  Gener 2018 – Novembre 2022

Descripció:

PnH es un projecte europeu redactat, presentat i aprovat durant el primer semestre de 2017. Pertany a la convocatòria europea H2020_EEB-07-2017 que busca avançar en la integració i optimització dels serveis energètics en edificis i districtes. Plug-n-Harvest, es l'acrònim en anglès de 'PLUG-N-PLAY passive and active multi-modal energy Hasvesting Systems, circular economy by desing, with high replicability for SELF-Suficient DistrictsNear-Zero Building'. Plug-n-Harvest representa una oportunitat per aplicar un nou model de negoci de gestió energètica dels edificis, amb solucions integrades de façana i aplicant principis d'economia circular per aconseguir edificis energèticament autosuficient, i alhora aporta als edificis pilot estalvis en la demanda, en el consum. Pels usuaris de la promoció representarà una millora del confort climàtic i/o un estalvi en la factura energètica.

Plug-n-Harvest és un projecte de 4 anys, finançat per la UE. El principal objectiu estratègic de la proposta PLUG-N-HARVEST és dissenyar, desenvolupar, demostrar i explotar un nou concepte / producte modular, plug-and-play per a ADBE (per les seves inicials en anglès Adaptable/Dynamic Building Envelopes (Adaptació dinàmica de l'envolupat de l’edifici). El plug-and-play és aplicable tant a edificis residencials com no residencials i té com a finalitat proporcionar una alta (la màxima possible) reducció de l'ús d'energia amb la màxima quantitat d'energia procedent de Fonts d'Energies Renovables, tant en un edifici únic com a l'escala de districte. Els costos d'instal·lació requerits han de ser mitjans/baixos i els costos operatius propers a zero. A més, mitjançant l'ús adequat dels atributs modulars i plug-in, el sistema PLUG-N-HARVEST es dissenyarà i implementarà tenint en compte els principis d'economia circular. Per tant la implementació implica nous models de negoci basats en l'arrendament i lloguer i deixarà la porta oberta a la implementació massiva d'aquestes solucions.

Finalitat de l’activitat:

L'objectiu general de Plug-n-Harvest es implementar un Sistema de façana 'Plug-n-Play' capaç d'integrar sistemes actius i passius, amb captació d'energies renovables, dissenyat amb principis d'economia circular, garantint la replicabilitat per aconseguir edificis autosuficients i d’energia quasi zero, i distribuint la producció sobrant en una xarxa que alimenti al seu entorn.

Back to Top

Informació del document

Publicat a 07/06/23
Acceptat a 07/06/23
Presentat el 07/06/23

Volum Agència de l'Habitatge de Catalunya, 2023
llicència: CC BY-NC-SA license

Funding: H2020

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Canvi climàtic i energia

Adaptació

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Edificació

Sostenibilitat

Puntuació document

0

Visites 0
Recomanacions 0

Compartiu aquest document