Direcció del projecte: Institut Català del Sòl

Altres participants: SPRILUR, TECNALIA, PBN, RZESZOW, LUBELSKIE, ADRVest, SOPRIP, FIRST, SHANNON DEVELOPMENT, UDÁRAS GAELTACHTA.

Període: Del 01/01/2011 al 31/12/2011

Objectiu:

MITKE, gestió dels territoris Industrials a l'era del coneixement, és un projecte d'iniciativa regional que te com a objectiu principal oferir una plataforma i uns mecanismes per al recull, intercanvi i transferència d'experiències i opinions entre regions d'Europa per poder trobar i provar solucions i eines per millorar o implantar la gestió en els polígons industrials o sectors d'activitat econòmica.

Descripció:

L’any 2008, l’Institut Català del Sòl va iniciar la seva participació en el projecte europeu MITKE que ha conclòs aquest 2011.

El projecte MITKE ha facilitat un intercanvi de bones pràctiques en la gestió dels SAE amb el total dels 11 socis de 10 regions europees que l’han integrat i han propiciat una sèrie d’accions per aconseguir renovar els territoris industrials i dirigir-los envers la innovació i el creixement sostenible.

Per això, aquest any 2011 s’han seguit organitzant trobades Interregionals que han permès seguir creant espais oberts per donar la màxima difusió i comunicació al projecte. En concret, s’han portat a terme els tallers interregionals següents:

Del 8 a l’11 de febrer va tenir lloc a Barcelona el 6è Interregional Workshop del projecte MITKE, amb la celebració, el darrer dia, de l’Open Seminar. Aquest seminari va tenir lloc a l’Auditori de la Pedrera de Catalunya Caixa dedicat a la imatge i el màrqueting territorial. L’Institut Català del Sòl va ser l’organitzador d’aquesta jornada, la qual va comptar amb presència institucional.

- Del 21 al 24 de juny va tenir lloc, a Irlanda, la a trobada en què es va tractar el tema de “Connexions i col·laboracions”.

- Finalment, del 26 al 28 d’octubre tenir lloc a Bilbao la cloenda del projecte MITKE. Organitzat pels líders del projecte SPRILUR i Tecnalia RESEARCH& INNOVATION,. Amb aquesta trobada es va donar per acabada aquesta plataforma de trobades durant els 3 anys del projecte, per a l’intercanvi d’experiències i coneixements entre les 11 regions d’Europa.

L’INCASÒL, com a líder de comunicació del projecte, ha confeccionat, l’any 2011, els 3 butlletins d’informació que coincidien amb les trobades, com a manera de difondre els esdeveniments i novetats del desenvolupament del projecte.

L’any 2011 s’han dut a terme dos debats en línia. En aquests debats que, a més de participar els socis MITKE han estat convidades persones expertes en la matèria, s’han tractat els temes següents:

  • Màrqueting i imatge territorial”, organitzat per l’INCASÒL el mes de juny.
  • “Connectant innovació i indústria”, el mes d’octubre, organitzat per Office of the Marshal of the Lubelskie Voivodeship

Un cop arribada la fase final del projecte, l’INCASÒL ha elaborat, conjuntament amb tots els socis, la Brochure Final. D’una manera esquemàtica, s’han volgut plasmar els resultats obtinguts i la constatació de les experiències que ha suposat per a cada un dels socis participar en aquest projecte europeu.

Projectes desenvolupats:

De les actuacions executades resultants de la participació de l’INCASÒL en el projecte MITKE, hem transferit els coneixements adquirits en el desenvolupament del projecte del Parc de l’Alba, de Cerdanyola del Vallès, com a bona pràctica.

A banda d’haver estat triada com a una de les 10 millors bones pràctiques entre els projectes presentats pels 11 socis, alhora els socis de Rumania ADR-Vest - Regional Development Agency-West Region van manifestar el seu interès en poder fer una transferència d’aquesta bona pràctica, consistent en l’establiment i la gestió d’un exitós parc científic al seu territori.

El projecte MITKE ha estat presentat en d’altres esdeveniments, com els que es detallen a continuació:

Durant el mes de juliol, l’SPRILUR va organitzar un curs d’estiu sobre “Gestió dels parcs industrials” a Sant Sebastià, on es va presentar el projecte MITKE. L’INCASÒL va estar convidat a participar en les conferències organitzades.

En el marc del Barcelona Meeting Point 2011, es van presentar els resultats obtinguts del projecte MITKE a l’estand de l’INCASÒL.

Beneficiaris:

Els polígons industrials o sectors d'activitat econòmica, presenten sovint un alt grau de deteriorament del polígon en general, pateixen problemes de mobilitat i de contaminació així com un mal desenvolupament de capacitats i una actuació tecnològica lenta. Per tal de millorar i solucionar aquests aspectes, els sectors d'activitat econòmica han de millorar o implantar sistemes de gestió que els facin competitius.

Destaquem

Institut Català del Sòl

Projecte MITKE

Imatge

MITKE-INCASÒL


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/01/10
Acceptat a 01/01/10
Presentat el 01/01/10

Volum Institut Català del Sòl (INCASÒL), 2010
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Planificació urbanística

Remodelació del sòl industrial

Puntuació document

0

Visites 73
Recomanacions 0