Direcció del projecte: Institut Català del Sòl
Període: Del 01/09/2011 al 31/12/2012
Objectiu
Aconseguir realitzar una oferta comercial, suficientment interessant, a través dels nostres Sectors d'Activitat Econòmica, que permeti l'atracció d'empreses en el territori català per tal que aquest esdevingui cada cop més competitiu.
Descripció
L'INCASÒL va iniciar, el setembre de 2011, un anàlisi jurídic, tècnic i econòmic per tal d'identificar els factors competitius en les ofertes comercials de sòl per a la captació d'activitat econòmica en diferents territoris d'àmbit estatal i europeu amb la finalitat de millorar la nostra competitivitat. La selecció de sectors per al desenvolupament d'aquest estudi són tant dins el territori Espanyol com de quatre països Europeus : Holanda, Alemanya, França i Regne Unit. El plantejament de l'anàlisi s'estructura en dues línies de treball i el seu resultat quedarà recollit en un únic pla d'acció:
- Factors competitius que configuren el preu del sòl.
- Elements d'atracció de la inversió.
Donada la seva singularitat (realitzat conjuntament per quatre empreses públiques d'àmbit estatal), l'estudi de Benchmarking de l'oferta de sòl per a activitats econòmiques va ser presentat en el marc del Barcelona Meeting Point 2011 en els espais de Clústers productius, dirigits a empresaris i inversors, per aprofundir en les accions del Govern de la Generalitat destinats a potenciar el creixement econòmic del país.
Altres participants
Realitzar un estudi d'aquest tipus és vital per a qualsevol empresa que vulgui fer créixer el potencial dels seus possibles clients i el seu propi. La novetat resideix en el fet que aquest estudi s'està realitzant amb la col·laboració de quatre empreses públiques d'àmbit nacional: SEPES (Entidad Pública del Suelo -Madrid-), SPRILUR (Sociedad Pública para la Promoción de Suelo y Construcciones Industriales -País Basc-) i EPSA (Empresa Pública de Suelo de Andalucía). La col·laboració entre agents públics és avui per avui, fonamental per tal d'aconseguir eficiència en la transferència de tecnologia i coneixement.
Treballar conjuntament ens ha de permetre ser més competitius en les nostres ofertes comercials de sòl per a la captació d'activitat econòmica en relació amb els nostres homòlegs d'àmbit internacional.
Destaquem Institut Català del Sòl