Coordinació de l’activitat: Institut Geològic de Catalunya (IGC)

Període: 2007 –2013

Objectiu:

Activitats destinades a la representació de l'IGC en la plataforma tecnològica de CO2, la interpretació de les dades de subsòl i iniciar els estudis sobre en contingut de carboni orgànic als sòls de Catalunya per calcular balanços de CO2, així com d’altres estudis relacionats amb el canvi climàtic.

Descripció:

La localització de formacions geològiques susceptibles d’emmagatzemar CO2 és una prioritat en la lluita contra el canvi climàtic. Disposar d’un coneixement precís de les principals estructures i discontinuïtats geològiques en el subsòl, a una resolució equivalent a l’escala de la planificació territorial, és estratègic. El compromís de l’IGC és proporcionar informació a les administracions i a la indústria amb la màxima qualitat possible.

La viabilitat de les tècniques geofísiques (sísmica, electromagnètiques, elèctrica, etc.) per monitoritzar, fer el seguiment i controlar els magatzems geològics de CO2és una línia de recerca que l’IGC ha iniciat en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, a la zona de Hontomín.

L’IGC i la Fundación Ciudad de la Energía (CIUDEN) han signat un acord marc de col·laboració per a dur a terme activitats relacionades amb la investigació científica i el desenvolupament tecnològic.

Els objectius més específics del projecte són obtenir una base de dades especialitzada i estudiar, en detall, zones potencials.

Productes derivats:

  • Base de dades especialitzada.
  • Estudis de detall en zones potencials


Imatges

IGC_Emmagatzematge_1_2.jpg


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/01/09
Acceptat a 01/01/09
Presentat el 01/01/09

Volum Institut Geològic de Catalunya, 2009
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Previsió

Medi ambient i sostenibilitat

Vulnerabilitat territorial

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Observació i mesura territorial

Puntuació document

0

Visites 80
Recomanacions 0

Compartiu aquest document