comparador

  L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya(ICGC) posa a disposició de la ciutadania una eina per comparar l’evolució del territori català des del 1945 fins a l’actualitat. Aquesta aplicació pot ser d’utilitat pels que fan estudis territorials, històrics i geogràfics, i alhora força atractiva pel públic en general.

Seleccionant el municipi que es vol visualitzar, el comparador pot funcionar de dues maneres, una en paral·lel, col·locant les dues imatges de la mateixa zona una al costat de l’altra; i l’altra, superposant les imatges, de manera que al moure la barra de separació a dreta i a esquerra es va escombrant el territori, i es fan més evidents el canvis que han tingut lloc.

Altres aplicacions de l’eina consisteixen en generar un GIF animat que mostra l’evolució al llarg dels anys del territori que s’està visualitzant, així com facilitar el codi html del mapa per tal de que l’usuari el pugui inserir a la seva pàgina web.

Destaquem

Comparador històric del territori

Codi obert

L’ICGC ha bolcat el codi font del Comparador històric al repositori en línia GitHub, impulsat per la Direcció General d’Atenció Ciutadana del Departament de la Presidència. Això permet que els ciutadans i les empreses puguin reutilitzar el codi adaptant-lo a les seves necessitats. D’aquesta manera, es potencia el treball en xarxa propi de la societat digital.

Des de fa temps l’ICGC treballa sobre programari de codi obert, que els usuaris poden personalitzar i complementar. Aplicacions com Instamaps, que permet la confecció de mapes a la carta,  o Catalunya Offline, per fer servir mapes excursionistes sense cobertura de mòbil, són alguns exemples.


Redactat de la notícia i més informació

Per a més informació: Sergio Anguita


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/06/18
Acceptat a 01/06/18
Presentat el 01/06/18

Volum Notícies, 2018
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Observació i mesura territorial

Comunicació amb l'usuari

Localització

Puntuació document

0

Visites 53
Recomanacions 0

Compartiu aquest document