paisatge i mon local


Olot (la Garrotxa) va acollir el 26 i 27 de setembre el seminari internacional "Redescobrir el paisatge des del món local". L'activitat, organitzada per l'Observatori del Paisatge de Catalunya amb la col·laboració del Govern d´´Andorra, partia de la premissa que el món local veu cada vegada més el paisatge com un motor de desenvolupament i una via per incrementar el nivell d'autoestima, la identitat i la qualitat de vida de la ciutadania. En aquest sentit, l'objectiu era conèixer i posar en comú algunes de les experiències més interessants en el camp del paisatge a escala local existents tant a Catalunya com en l'àmbit europeu. Un dels elements característics del seminari va ser ajuntar experiències molt heterogènies tant geogràficament com pel fet d'estar impulsades per administracions, entitats o fundacions i empreses privades.

Al seminari es va parlar de la participació ciutadana com a nou mètode per gestionar i ordenar un bé comú, el paisatge, dins de l’àmbit local. Cal aprofitar el potencial que ofereixen Internet i les xarxes socials per a la nova manera de pensar el territori, sempre oberta a la millora, fruit del treball col·laboratiu.

L'Observatori del Paisatge de Catalunya, molt conscient de la importància que té el paisatge en l'àmbit local, acaba d'activar un web temàtic sobre paisatge i món local. El nou portal recull, classifica i ordena una selecció de les principals experiències existents arreu d'Europa sobre promoció del paisatge a escala local, i les posa a disposició d'ajuntaments, mancomunitats, entitats locals, persones especialitzades i el públic en general. Pretén ser un espai de referència sobre tot allò relacionat amb el paisatge a escala local.

Destaquem

Portal Paisatge i món local

Autors

Redactat per: Cristina Gil i Pere Sala

Per saber-ne més: Pere Sala


Back to Top

Informació del document

Publicat a 19/12/13
Acceptat a 19/12/13
Presentat el 19/12/13

Volum Notícies, 2013
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Paisatge

Sensibilització social

Localització

Puntuació document

0

Visites 7
Recomanacions 0

Compartiu aquest document