#M2020

Direcció del projecte: INCASÒL

Període: Gener de 2020 a Desembre de 2020

Descripció

El PPU del SAE sector H -Partida Santa Llúcia- proposa la futura ordenació d'un àmbit d'unes 40 ha delimitat en el POUM de Solsona amb l'objectiu de desenvolupar un creixement urbà sostenible d'activitat econòmica des del punt de vista ambiental, social econòmic i aplicant criteris d'urbanisme de gènere; en el marc dels eixos temàtics de l'Agenda Urbana de Catalunya implicant la major part d'interessats possibles en aquesta primera fase d'ordenació (organismes territorials, treballadors actuals de la zona i demanda dels empresaris). L'adaptació del futur desenvolupament al territori per tal de minimitzar l'impacte paisatgístic a la zona requereix en aquest sector, per la seva topografia sinuosa, d’un estudi acurat de la relació de les parcel·les i edificacions amb l'entorn rural, entorn urbà i la relació entre les parcel·les, els carrers i camins amb què limiten. Alhora un element característic del sector, un torrent que el creua de l'est al sud, resulta l'eix vertebrador de la proposta d'ordenació i per tal de garantir la seva funció de connector ecològic es preserva i restaura. El PPU promou una mobilitat sostenible amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats de les persones treballadores i millorar la seva qualitat de vida.

Observacions

Per garantir una mobilitat còmoda, segura i ambientalment sostenible es proposa: - una xarxa de camins dins el sector garantit la connexió amb el nucli de Solsona i Olius mitjançant una via verda que es troba en fase de projecte - carrer central amb limitació a 30 km/h i un traçat adequat per garantir el compliment de la velocitat màxima i una bona convivència entre vehicles, vianants i bicicletes - la reserva d'un espai per acollir un futur projecte de cotxe compartit - mesures per pacificar la C-55 La proposta d’ordenació integra el principi de sostenibilitat econòmica de manera que es minimitzen els costos buscant solucions sense minvar la qualitat urbanística, de manera que es proposa una secció del carrer principal mínima desplaçant l'aparcament a l'interior de les parcel·les, aconseguint també donar més qualitat urbana al carrer. Alhora per tal de donar resposta a la possible diversitat de models productius, es proposen un seguit de parcel·les amb diferents dimensions i una flexibilitat de configuració, regulant normativament la volumetria compositiva final.

Finalitat de l'acció

La finalitat d'aquesta acció, que es fonamenta en la planificació a partir dels eixos temàtics de l'Agenda Urbana de Catalunya de manera col·laborativa, és per aconseguir la transformació del nostre territori situant en el centre a les persones, tant en el resultat final com en el procés d'elaboració del futur desenvolupament.

Novetats que aporta l'acció

Pensar i planificar el futur sector d'activitat econòmica incorporant les estratègies de l'Agenda Urbana de Catalunya posant els interessos de les persones en primer terme. Es desenvolupen estratègies vinculades a la mobilitat sostenible per fer un entorn més saludable i millorar la qualitat i seguretat en el futur desenvolupament. Així mateix el territori i el patrimoni esdevenen elements primordials per a dissenyar la proposta d'ordenació. La metodologia de treball en equip des del començament de manera transdisciplinària, amb la col·laboració d'equips tècnics externs i tècnics del govern municipal. Alhora per a una millor governança s'implica la major part d'interessats en aquesta fase inicial, amb la col·laboració de l'Agència de Desenvolupament Local de Cardona i Solsona, s'ha elaborat una enquesta de mobilitat a les persones que actualment treballen en els polígons veïns en funcionament i s'han realitzat un seguit de reunions amb associacions d'empresaris interessats en les parcel·les del futur SAE.

Fonaments de la novetat

La planificació d'aquest futur SAE s'emmarca dins els eixos temàtics i objectius que impulsa l'Agenda Urbana de Catalunya com a actual estratègia urbana global de planificació dels futurs desenvolupaments. Els principis del creixement urbà es fonamenten en un urbanisme sostenible des del punt de vista ambiental, social i econòmic, en col·laboració dels diferents agents implicats.

Per saber-ne més

Responsable: Mònica Forcada

Back to Top

Informació del document

Publicat a 09/09/21
Presentat el 09/09/21

Volum Institut Català del Sòl, 2021
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Edificació

Sostenibilitat

Planificació urbanística

Reurbanització

Puntuació document

0

Visites 10
Recomanacions 0