Betaportal de l'ICGC

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) publica al seu betaportal una sèrie de prototipus de productes i serveis (versions “beta”), que gràcies a les aportacions i suggeriments dels usuaris, s’aniran millorant fins a obtenir-ne la versió definitiva.

En destaquem les següents eines:

 

1. Visualitzador de canvis urbanístics

Es tracta d’una aplicació que, per la comparació de les diferents cartografies oficials, permet detectar quins canvis geogràfics i urbanístics han tingut lloc en una zona del territori, i en quin moment es van produir. L’usuari pot triar el número de finestres a visualitzar, 2, 4, 6 o 8, i a cadascuna d’elles pot carregar les ortofotos que interessin (la de 1956 i després, les compreses entre el 1994 i l’actualitat), el topogràfic i el MUC de TES(Mapa Urbanístic de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat). Cada finestra mostra la cartografia de la mateixa zona i a més, es disposa d'un punter ubicat al mateix punt en cadascuna d’elles que permet fer comparacions dels diferents punts de forma ràpida, visual i directa.

Aquesta eina és adreçada a ajuntaments, arquitectes, urbanistes i a la ciutadania en general amb l'objectiu de facilitar la detecció, la valoració i l'avaluació de canvis en edificacions, carrers, urbanitzacions, etc. i ha de ser útil especialment en tot allò referent a la Llei d'urbanisme.

 

Gil Martinez 2014a-ICGC BETAPORTAL-ICGC canv urban.jpg


2. Convertbox

És una eina per convertir coordenades de punts a diferents sistemes de referència i per canviar de format arxiu CAD o SIG. Els sistemes de referència contemplats són els EPSGs 3857, 23031, 25831, 4258, 4230, 32631, 4326 i 3857. Pel que fa a la conversió de formats d’arxiu, es tracten els següents: shapefile, dgn, dxf, Mapinfo, kml, gpx, gml, GeoJSON, GeoRSS,AVCBin i Arc/info E00.

Les transformacions es realitzen mitjançant la biblioteca GDAL (Geospatial Data Abstraction Library) publicada sota llicència MIT de codi obert per la fundació Open Source Geospatial Foundation.


Gil Martinez 2014a-ICGC BETAPORTAL-ICGC Convertbox.jpg


3. Instamaps

Amb Instamaps qualsevol persona sense coneixements previs de SIG o de CAD pot crear-se el seu mapa a mida mitjançant una interfície gràfica per dur a terme l’edició, i compartir-lo a les xarxes socials. I tot plegat de manera fàcil i ràpida.

El procés de creació d’una mapa amb Instamaps passa per les següents fases:

  • Dibuix de punts, línies i polígons
  • Càrrega de dades que poden provenir de fonts diverses: dades obertes GENCAT, serveis WMS, dades del núvol d’Instamamps, arxius propis (txt, xls, csv, kml, mapinfo, dxf, etc.)
  • Definició dels estils i el fons del mapa
  • Publicació del mapa a Internet
  • Compartició del mapa a les xarxes socials: Facebook, Twitter, Linkedin i Pinterest.

  Podeu accedir al betaportal clicant aquí.


Gil Martinez 2014a-ICGC BETAPORTAL-ICGC instamap.jpg


Redactat de la notícia i més informació

Redactat per: Cristina Gil Riba Per saber-ne més: Elena Martínez

 

Back to Top

Informació del document

Publicat a 29/07/14
Acceptat a 29/07/14
Presentat el 29/07/14

Volum Notícies, 2014
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Observació territorial, ambiental i climatològica

Generació de geoinformació de referència

Transferència

Mecanismes de transferència del coneixement de la recerca i la innovació

Localització

Puntuació document

0

Visites 34
Recomanacions 0