Centre de Documentació del Paisatge

El passat mes de març va tenir lloc a Olot la inauguració del Centre de Documentació del Paisatge. Es tracta d'un espai obert al públic, annex a les oficines de l'Observatori, situat a la primera planta de l'edifici Hospici.

  Per a Joan Nogué, director de l'Observatori, l'estrena del Centre de Documentació del Paisatge és un pas molt important per l'entitat, ja que més enllà d'universitaris i professionals –els usuaris més habituals dels serveis- ara, es pretén acostar-lo a la ciutadania d'Olot, de la Garrotxa i de la resta del país, tant per a la consulta dels més de 3.500 documents que conté, com pel fet que acollirà actes de tot tipus relacionats amb el paisatge.

Un centre de referència a nivell europeu

El Centre de Documentació del Paisatge és l'únic centre d'aquestes característiques a tot l'Estat espanyol i un dels pocs existents arreu d'Europa. Es tracta d'un espai físic i virtual on es recull, s'organitza i es difon informació de tota mena referida al paisatge en general, tot posant un especial èmfasi en els casos català i europeu.

  Actualment, acull un fons, integrat al Catàleg Col·lectiu de Biblioteques de Catalunya, de 3.500 documents en diversos formats (monografies, audiovisuals, publicacions periòdiques, documents inèdits...), en suport paper i digitals. La seva consulta és gratuïta i oberta al conjunt de la ciutadania. L'equipament ofereix els serveis de préstec interbibliotecari, recull de premsa digital, reprografia i intercanvi d'informació i documentació.

  El Centre de Documentació del Paisatge es va crear l'any 2006 en una sala annexa de les oficines de l'Observatori del Paisatge i el 2011 es va traslladar provisionalment a una altra dependència del mateix edifici. Ara, en aquest nou espai, les instal·lacions ocupen 84 m2 i ofereixen 174 metres lineals de prestatge i nou punts de lectura.


Centre de Documentació del Paisatge


Redactat de la notícia i més informació

Redactat per: Cristina Gil Riba

Per saber-ne més: Gemma Bretcha


Back to Top

Informació del document

Publicat a 29/07/14
Acceptat a 29/07/14
Presentat el 29/07/14

Volum Notícies, 2014
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Transferència

Mecanismes de transferència del coneixement de la recerca i la innovació

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Paisatge

Sensibilització social

Localització

Puntuació document

0

Visites 87
Recomanacions 0