Mapa de les unitats de paisatge


Al butlletí 18 ens fèiem ressò de la publicació a Internet del mapa dels 134 paisatges de Catalunya, disponibles en 5 formats diferents, per part de l’Observatori del Paisatge de Catalunya. Aquest mapa va ser el resultat de la finalització, al 2016, dels 7 catàlegs de paisatge que abasten tot el territori català.

Aquest estiu s’ha publicat el mapa de les 134 unitats de paisatge, una iniciativa liderada per l’Observatori del Paisatge de Catalunya i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, i que ha comptat amb el suport de la Secretaria d’Hàbitat Urbà i Territori. Un mapa d’aquest tipus posa al mateix nivell tots els paisatges, donant visibilitat a paisatges enormement interessants, però que en canvi són poc coneguts i, sovint, menysvalorats.

El mapa té dues cares, d’una banda es mostra el mapa a escala 1:250.000 acompanyat d’una explicació del procés de definició d’aquestes unitats de paisatge i la seva utilitat; i de l’altra banda, es mostra el mapa dels miradors de les unitats de paisatge a escala 1:500.000, envoltat de fotografies preses des d’aquests punts.

  Per a l’Administració el mapa constitueix una eina molt útil a l’hora de fer la planificació territorial i el planejament urbanístic, i també per avaluar les implicacions derivades de la implantació de plans sectorials com poden ser els d’infraestructures, els agraris o els turístics. D’aquesta manera les unitats de paisatge esdevenen àmbits funcionals de referència als quals se’ls poden aplicar estratègies concretes, normatives o projectes de paisatge.

A més, les unitats de paisatge constitueixen una eina de sensibilització cap a la societat per a que es prengui consciència del paisatge que ens envolta i doni valor als seus valors culturals, naturals i també als possibles riscos.

Destaquem

Observatori del Paisatge de Catalunya

Redacció de la notícia i més informació

Redactat per: Cristina Gil

Per saber-ne més: Observatori del Paisatge de Catalunya


Back to Top

Informació del document

Publicat a 04/10/19
Acceptat a 04/10/19
Presentat el 04/10/19

Volum Notícies, 2019
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Paisatge

Observació del paisatge

Sensibilització social

Localització

Puntuació document

0

Visites 6
Recomanacions 0

Compartiu aquest document